2009. ápr. 29.

Munka, meg a nők

Hülye szó ez, mert a köznyelvben ugye csak az a munka, amit a munkahelyünkön végzünk. Mármint akinek van. Akinek nincs, az természetesen ebből logikusan következően nem csinál semmit.
És ami ezzel kapcsolatban dühíteni szokott, az az a lenéző magatartás, mikor azt mondja xy: "Jaaa, Te csak otthon vagy?" Grrrrrr... a hangsúly természetesen a "csak"-on van. Mert ő irtó fontos az irtó fontos munkahelyén, akkor is, ha napi akárhány órában kávét iszik, vagy telefonál, vagy épp úgy tesz, mintha baromira beleszakadna a dolgaiba. De ez nem lényeg. A lényeg, és az igazán fontos az, és annak a látszata, hogy ő reggelente korán kell, hogy keljen, mert nem csak úgy magára kap egy farmert, meg egy felsőt, hanem szépen kivasalt akármiben kell(!) mennie, tökéletesre sminkelt arccal, mert Ő dolgozik. És Ő az, aki nem ér rá a gyerekét elvinni reggelente az oviba, suliba, Ő az, aki délután sem tud érte menni, Ő az, aki annyira fontos, hogy sosem találkozik még a gyerekorvossal sem, akármi baja is a gyereknek, Ő az, aki nem tud részt venni egyetlen szülői értekezleten, de még az anyák napi műsoron sem. Miss Tökéletes. Aki lenézi azt, akinek be van szakadva a körme, akinek kicsit zilált a haja, mert sokkal fontosabb volt a vacsorakészítés, vagy épp a ruhavasalás, mint a hajmosás.. És Miss Tökéletes az a személy, aki természetesen mindig talpig divatos, és mindig tökéletes frizurával közlekedik, a talpig tökéletes sminkjében, és sikítófrászt kap, ha a gyereke abban a vele töltött félórában öt méternél közelebb megy hozzá. És Miss Tökéletes írja alá legelőször a petíciót a családi pótlék megadóztatásának elutasításáról, mert Ő ugyan nem a családi pótlékért szülte a gyereket, hanem mert annyira, de annyira szereti...
Ezekkel a Miss Tökéletesekkel, akik örökké fogyóznak, meg divatlapot bújnak, és biobanánt (:D) esznek, mifelénk tele van a padlás.
Én meg, a Tökéletlen Csak Itthon Lébecoló csak kitörlöm a petíciós linkeket, és inkább elgondolkodom azon, hol is lehet spórolni majd annak érdekében, hogy a túrórudi továbbra is a hűtőben lehessen. És nem, továbbra sem akarok olyan munkahelyet, ahol át kell lényegülnöm Miss Tökéletessé..
Más kérdés, hogy kilátás nincs ilyenre sem még mindig, csak úgy eszembe jutott (najó, nem csak úgy, hanem valamiért), és kikívánkozott. Belőlem. A Tökéletlenből. ;-)

2 megjegyzés:

  1. Már megint ki szólt be?
    Tudod 2 füled van!;-)
    És nem is szokott a körmöd beszakadni!

    VálaszTörlés
  2. Senki nem szólt be konkrétan nekem (kivételesen). Csak úgy hallgattam az ilyen-olyan beszólogatásokat hetek óta, és ez lett belőle. :D

    VálaszTörlés