2024. jan. 9.

Brrrr

 Az már régóta köztudott, hogy nem a kedvenc évszakom a tél, de most elég határozottan ki is jelentem, hogy kifejezésre utálom. Ez a fázás egyáltalán nem nekem való, és megmondom őszintén, azt is nehezen tudom elképzelni, hogy ezt valaki szereti. Nem mintha ezzel most megkönnyítettem volna a dolgomat, vagy épp változna ettől bármi..

Még szerencse, hogy nem Svédországban lakunk. Ott már biztos halálra fagytam volna. 

8 megjegyzés:

  1. Én így vagyok, csak fordítva. Nem értem, mi a jó a nyárban, miért jó a meleg. Nekem az a szenvedés ':-))))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem is. Gyulolom a meleget. Hideg ellen fel lehet oltozni, de a boromet nem tudom levenni, hogy ne gyulladjak meg nyaron. Faj a fejem, nem kapok normalisan levegot, teljesen hasznalhatatlan vagyok 30 fok felett. Nekem az idealis egesz evben 24-25 fok lenne.

      Törlés
    2. Valószínűleg mindenkinek ideális lenne a 25-25 egész évben.
      Hideg ellen fel lehet öltözni egészen addig, amíg ebben a hidegben csak annyi időt kell kint tölteni, ameddig eljutsz A pontból B pontba. De ha órákat kell pl ácsorogni a betonon egy olyan nyitott kapu mellett, ahol jön befelé a mínusz 7 fok, és minden amihez hozzáérsz, hideg, rideg, mert vas/fém, akkor bizony nincs az a ruhamenmyiség, amiben nem fagysz át.Egy ilyen tél után egy életre megutálja az ember.

      Törlés
    3. Valószínűleg mindenki az extremitasokat utalja. A meleg szerintem pont ugyanilyen, az is csak rövid ideig jó, vagy ha strandon vagy, esetleg legkondiban. Ha tuzo napon abszolvalod ugyanezeket, a forró betonon, az is borzalmas. Városban, legkondi nélkül a kánikula is nagyon kemény. Amíg vidéken laktam, ennyire nem szenvedtem, ott legalább éjjelre lehul annyira, hogy kapjak levegőt. Szóval legyen 25 fok. ☺️

      Törlés
    4. A focipálya mellett is gyűlöltem fázni, de amikor tavaly télen nem volt rendes fűtés a munkahelyemen, és tul.képp folyamatosan fáztam, mert durván beöltözve nem lehetett dolgozni, na annál nem tudok rosszabbat elképzelni.
      A meleget egyelőre bírom. 🌞

      Törlés
  2. Én el tudom képzelni, mert pl. Tiborom sem fázik soha. Nem tudom, hogy csinalja, de úgy könnyebb átvészelni a telet, az tuti....

    VálaszTörlés
  3. Hidegtűrést is lehet szokni, ahogy a meleget is. Mikor egy hosszú, olaszországi nyaralás során végig 35-42 fokok voltak egészen megszoktam a meleget. Hazajöttem és 25 fok elkezdtem fázni, pedig ez nem jellemző rám. Szerintem így van ez a hideggel is egy pontig lehet szokni. A másik meg, hogy aki nagyon fázós az jódhiányos. Mondjuk most tényleg jó kis hideg van. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos lehet szokni mindkettőt, én maradok a melegnél. Ma volt a nagybátyám temetése. Háromnegyed órát álltunk a mínusz hat fokban. Volt rajtam két réteg ruha, és zokni is, de a lábam átfagyott)pedig tudtam mozgatni, nem volt túlbugyolálva, és már fáj is a derekam.

      Törlés