2013. szept. 13.

Tanulságok máról

A mai nap legnagyobb tanulsága, hogy ha fáradt vagy, és minden bajod van, akkor menj fodrászhoz, és mosasd meg vele a hajad, meg vágasd le. Garantált az újjászületés. Még mikor munka után odaértem, fáradt voltam, és minden bajom volt. :) Aztán mire hazaértem, már nem volt semmi bajom (na jó, ez ilyen költői túlzás, de valljuk be, jól hangzik). Majdnem csak nagyobb élmény volt maga a hajmosás, mint az, hogy végre megint eltűnt a hajtömegem fele (ez nem túlzás, tényleg), meg nincs már a nyakamban sem a hajam. Főleg, hogy már reggel fejfájással keltem (azért arra remélem mindenki felfigyelt, hogy reggelnek hívom a fél ötös időpontot), így aztán külön jólesett az a masszírozás. :) Mindenki tudja szerintem miről beszélek, nem is ragozom... de lehet, hogy minden héten el kéne mennem mosatni.. mint régen még nagyanyáink. :)
Amúgy meg a fodrászom is egy szupersztár, mert holnap reggelre volt hozzá időpontom. De holnap reggel én dolgozom. Úgyhogy felhívtam tegnap, hogy lemondjam, és volt olyan rendes, hogy bevállalt ma délutánra. Pedig tegnap még úgy volt, hogy ma éjjelre megy dolgozni. :)

Na és még egy tanulság van mára.. vagy mi... Rolanddal voltunk vásárolni. Volt nála is pénz, mindenáron akart valamit venni magának. Kinézett egy csomag nápolyit, megtalálta a polcsínen az árát, 169 Ft. Megszámolta a pénzét, 135 Ft.
-Anya, adsz hozzá, hogy meg tudjam venni? -kérdezte
-Ha meg tudod mondani, mennyit kell adnom hozzá, akkor adok.
-Hát harmincnégyet.-vágta rá csípőből..
Úgyhogy adtam. És megvette. Egyedül. Előttem fizetett, nagyon büszkén.:)
Én meg már látom, hogy a családi matektanár marad nekünk.. ha csak nyugdíjba nem megy addig (de csak nem). :)
Patriknál beindult a morfondír a továbbtanulásról. Tegnap még elővezette, hogy mivel neki az irodalom és a történelem a két legkedvencebb tantárgya, lehet, hogy írónak kéne lennie. Aztán rájött, hogy azzal nem megy sokra.. Rögtön ezek után következik az informatika, mint kedvenc. Így aztán szívesen lenne informatikus is. Mondjuk gazdasági vonalon, mert enni mindig fognak az emberek(ahogy mindig lesznek bankok, orvosok, és tanárok is). Ma pedig megkérdezte, hogy mit csinál egy környezetvédelmi mérnök.. Hogy ebből mi lesz, ne is kérdezzétek.. de majd csak kiokoskodunk valamit. :)
Na és hogy Erik se maradjon ki.. még mindig szereti ezt a felsős létet. És hajlandó matekszakkörre járni, és önként jelentkezett a magyar tanárhoz is valami hasonlóra. Nem bánom... :) És milyen fura, hogy nála pont fordítva van, most szereti meg, amit eddig annyira utált. :) Lehet, hogy mindig is ez lett volna a kulcs, adni neki szabadságot, és minden másképp lett volna.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése