2021. jún. 15.

Magyar EB

 Minden sportszerető embernek minden rangos esemény nagy dolog. Ezen belül mindenkinek van, ami közelebb áll a szívéhez a többi sportnàl. Van, aki a teniszezőket szereti, van, aki az úszókat, van, aki a röplapdát, stb stb. A világon a legtöbben a fociért rajonganak, és most épp a foci egyik nagy tornája zajlik, az Európa Bajnokság. Több rendező ország van, köztük Magyarország. Már ez önmagában történelem..az, hogy ráadásul még a mi nemzeti tizenegyünk is kijutott, és pályára léphet, küzdhet a bajnokságban a pontokért, megint csak hatalmas nagy dolog. Messziről indult ez a mostani válogatott, rengeteg munka, hatalmas csalódások kísérték őket, kaptak hideget-meleget. 

A szerencse nem feltétlenül a barátjuk, mert még most is egy jó nehéz csoportba kerültek, ahol nagyjából a pontszerzés is esélytelennek tűnik. 

De ez eltörpül amellett a tény mellett, hogy a mi kis magyar játékosaink ma este például Cristiano Ronaldo ellen léptek pályára. És dacára az eredménynek, ami miatt nyilván mindenkiben van némi csalódottság, mégis büszkék lehetünk. Mert ugyan a balsors megint lecsapott, és az utolsó percekben három gólt is kaptunk, mégis közel nyolcvan percen keresztül élt az álom. Közel nyolcvan percen keresztül már az látszott, amire olyan régóta várunk, hogy ez a csapat képes folyamatosan fejlődni, hogy ez a csapat nem ijed meg a címvédő bajnoktól sem. Őszintén hiszem, hogy nem fog megijedni szombaton a világbajnoktól sem..és talán elöbb utóbb az oly sokszor megénekelt balsors sem fog sújtani bennünket. 

Addig pedig szurkolunk rendületlenül..Hajrá, magyarok! ♥️🤍💚

1 megjegyzés:

  1. Nagy élmény volt, meg ha keserédes is, küzdöttek, harcoltak, le a kalappal! Csodás volt a közönség is. Ilyet csak a foci tud, az az igazság. Van aki látja, érti, van, aki nem.
    Hajrá továbbra is! 🤩🤩🤩

    VálaszTörlés