2021. jún. 17.

Büszkeség



 Érzelmileg igencsak megterhelő ez a mai nap. Határtalanul büszke vagyok, és közben kicsit szomorkás is. Természetesen a büszkeség az erősebb, és gondolom nem árulok el nagy titkot, ha elárulom, hogy bizony, kicsit pityeregtem is a meghatottságtól ma többször is. 

Patrik államvizsgája is jelesre sikerült, nagyon komolyan méltatták a vizsgáztatók, amikor felhívták az eredménnyel. A teamsen keresztül államvizsgáztak, megadott időben hívták Kicsit megtréfálta a sors, mert az előtte vizsgázó lány visszaadta a tételt, és majd inkább januárban próbálkozik, emiatt őt fél órával korábban hívták. Miután levizsgázott (az Európai integráció mélyítésének főbb csomópontjai; Max Weber; anarchizmus), volt pár szabad órája az eredményhirdetésig. Itt beszéltünk telefonon, jelezte, hogy túl van rajta, akkor azt mondta, jól ment, szerinte négyes vagy ötös lesz. Két óra múlva hívott, hogy ötös-ötös, és hogy mennyi jót mondtak róla. (Na, ez után volt egy kis elérzékenyülés)


Nem sokkal később már kapták a hírt, hogy nem lesz diplomaosztó, csak nekik adják át előre egyeztetett időpontban. Ennek nem örülünk, de ez van, el kell fogadni. 

Aztán délután következett Erik, aki ma ment az érettségi záróünnepségre, ami egyben az évzárójuk is volt.

Először megkapták az év végi bizonyítványt, amiben azért vannak szép dolgok. Fizikából és angolból dícséretet is kapott. 😊 



Majd pedig megkapták az érettségi bizonyítványt is végre, ami mellé még bezsebelt itt is egy dícséretet az angolért. 



Még a tágabb családon belül is olyan sokszor volt az a helyzet, hogy Eriket nem tartották képesnek ilyen eredményeket elérni.. olyan sokszor hallottuk, hogy ó, hát Patrik egy szupersztár, és persze, a többiek is okosak, de hát mégsem ugyanaz. Az a helyzet, hogy de, pontosan ugyanúgy vagyunk büszkék mindkettőjükre. Egyik eredmény sem több, vagy kevesebb a másiknál. Egyik gyerekünk sem több, vagy kevesebb. Mindkettőjükre (mindhármójukra) egyformán vagyunk mérhetetlenül büszkék, és nagyon hálásak vagyunk érte, hogy az ő szüleik lehetünk. 


14 megjegyzés:

  1. Gratulálok a fiúknak (és nektek is)! :-)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok!! Tegyük hozzá, hogy sajnos sokan vannak, tanárok is nem kevesen, akik elfelejtik vagy nem tudják elhinni, hogy egy közepes jegyért sokszor sokkal többet tesz valaki, mint egy jelesért. Ezért utálom, amikor csak a jeleseket dícsérik és értékelik, holott lehet egy közepesben vagy akár egy elégségesben is több a munka. Mindenkit saját képessége szerint kellene értékelni és nem másokkal összehasonlítani. Ügyes!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ehhez még nagyon sokat kellene változni mindenkinek, hogy egyszer ide is eljussunk. De remélem, sikerülni fog valamikor, hátha az unokáim majd már más szellemiségben tudnak tanulni.

      Törlés
  3. Szívből gratulálok a fiúknak (és nektek)! További sok sikert nekik! Patriknak milyen tervei vannak? (Eriket mondtad)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Patrik egyelőre nem tanul tovább, folytatja a munkát a jelenlegi helyén, utazni szeretne..majd meglátjuk.

      Törlés
  4. Gratulálok! :)
    Patrik megy mesterre majd?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most úgy döntött, nem, mert annyival nem ad többet, mint amennyi energiát igényel, de ez változhat még bármikor.

      Törlés
  5. Gratulálok a Fiúknak!

    off: nem lehet/lehetett azért egyszerű Eriknek Patrik " árnyékában" szembemenni a széllel. Szülőként is ez a legnehezebb feladat, hogy mások véleményétől függetlenül tudjuk értékelni a gyerekeinket. Szerintem ebben Ti nagyon-nagyon jók vagytok!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk sohasem volt árnyékban, de igen rengetegen támasztottak felé ilyen elvárásokat.

      Törlés
    2. Igen, azt tudom, hogy nálatok, otthon nem, de a kívülről jövő bezzegelés biztos nyomot hagy egy kisgyerekben, és nagyon nehéz otthon tompítani. De látod, Ti jól csináltátok :-) Stramm felnőtt lett belőle!

      Törlés
  6. Köszönjük szépen a kedves szavakat.

    VálaszTörlés
  7. Nagyon ügyesek a fiúk! És természetesen mindenben egyetértek veled:) Nálunk Márknak van még egy féléve és ő is vagy utazni szeretne az Erasmussal vagy csinálja a mestert de levelezőn, dolgozni már dolgozik egy éve az egyetem mellett, Vió pedig egyetemre megy, de itthon:) Hihetetlen, hogy már ekkorák a gyerekeink ugye? - de én nagyon élvezem:))

    VálaszTörlés