2021. jún. 9.

Ez is vele jár

 Olyan sokszor hallottam, hogy kis gyerek, kis gond, nagy gyerek, nagy gond. Olyan sokszor legyintettem is rá, főleg, hogy akkor még az életünknek abban a szakaszában voltunk, amikor minden nap külön kihívás volt, három kicsi gyerekkel, anyagi nehézségekkel. Nagyjából azt gondoltam, nincs, ami azt tudja überelni, amikor háromból kettő lázasan, fülgyulladással feküdt, a harmadiknak még akkor volt az első kruppos rohama, és kórházba került. Ezt a helyzetet tényleg nem nagyon überelte még az sem, amikor mindenki összeszedte a hányós vírust, vagy hol az egyikkel, hol a másikkal mentem sebészetre hol egy felszakadt szemöldök, hol egy lezúzott comb miatt. 

Mostanra ezek mind nosztalgikus emlékké szelidültek. A nagy gond szerencsére azért elkerült minket, még senki nem okozott nagyon komoly fejfájást (és remélem ez már így is marad) Az aggodalmak nyilván mások már, mint kiskorukban. 

Azt is sokszor hallottam, hogy nahát, három fiad van, majd elviszik őket a lányok. Erről mindig úgy gondolkodtam, hogy nem viszik őket, hanem majd hoznak ők lányokat. Azt gondoltam, hogy bármilyen lány lesz is mellettük, nem úgy fogom kezelni őket, mint valami közellenség, aki el akarja rabolni a fiamat. Túl sok tapasztalom nincs még a témában, mert egyik fiunk sem egy szoknyapecér (ez néha aggodalom forrása). Patrik mellett most már Zsófi lassan egy éve ott van stabilan. Sokkal gyakrabban náluk, mint nálunk. Próbálom ezt reálisan kezelni, és azt látni benne csak, ami a valóság, ott könnyebb dolguk van, Zsófi testvérei idősebbek, nem laknak otthon, nálunk meg mindenki itt van. Szeretnivaló lány, csupa mosoly, jókedv, bűbájosan kedves arca van. Nem szégyenlős, nem kéreti magát, nem válogat, szóval rosszat nem is tudnêk rá mondani. Mégis néha nehezen kezelem, hogy az életüknek egy jelentős részéből kimaradok, nem osztják meg velem. Pedig nagyon igyekszem, mert láttam rossz példát arra is, hogy valakit nem tud elengedni maga mellől a szülője, meg arra is, hogy valakit túl korán enged el. Mégsem könnyű. De nem akarom elrontani, és igyekszem folyamatosan tanulni minden helyzet kezelését. 

2 megjegyzés:

  1. Ó, hát erről tudnék mesélni....
    Ez is nehéz.,.de mellette jó is.

    VálaszTörlés
  2. Igen, hangulattól is függ, hogy épp hogy élem meg.

    VálaszTörlés