2021. aug. 23.

Már megint

 Megérkezett a lehűlés, és vele együtt menetrendszerűen megérkezett a minden porcikám fáj érzés, meg a nyomiság. Pedig szedek magnéziumot, kialudtam és kipihentem magam az elmúlt négy napban rendesen. 

Azt hiszem, olyan időjárás az idén már nem lesz, ami nekem a legoptimálisabb, így majd kénytelen leszek valahogy megszokni ezt a mostanit, meg majd a hűvösebbet is. 

Patrik hazaérkezett ma egy hét után, de már nincs is itthon. Hozzá kell ehhez szökni, és az is jó, hogy azért még van ideje ránk is. Igaz, készül még jövő héten Görögországba, ami megint egy jó ideig tartó távollét lesz. De persze, eszünk ágában sincs beleszólni, lebeszélni (ez utóbbi úgysem sikerülne), a saját pénzéből utazik, nagyon gondosan szervezték meg, és persze, mikor lásson világot, ha nem most, amíg még fiatal. 

Erik és Roli nem várják a tanévkezdést, amit teljesen meg is tudok érteni. Van abban valami félelmetes, hogy ennyi idő után újra ott kell majd ülni az iskolapadban. Nincsenek azzal kapcsolatban semmi illúzióim, hogy a vírus és az online oktatás hatására bármi is változik majd. És biztosan furcsa és félelmetes lesz újra ennyi osztálytárssal együtt lenni a teremben. 

Nagy faksznit nem csináltunk az iskolakezdésből, vettem pár darab füzetet, és kész. Ezen kívül majd még Rolinak kell valami tornacipőnek, és meg is vagyunk. Szeretem, hogy már ilyen végtelenül egyszerű ezzel kapcsolatban minden. 


11 megjegyzés:

  1. Minden gondolatoddal egyetértek! Az időjárástól az iskolakezdésig.

    VálaszTörlés
  2. Én az iskolakezdéssel, kb. mi is így készülünk. Kihúztam egy fiókot, sacperkb megállapítottam, hogy van elég füzet, tornacipőnek jó egy olyan sportcipő, amit már utcára nem vesz fel a gyerek, majd két fehér pólót kell venni tornára, mert azokat kinőtte és meg is vagyunk. A gyerek azt mondja kb. a haverokon kívül akikkel kovid alatt és a nyáron is találkozott, minden osztálytársára úgy gondol, mintha újak lennének. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.

    VálaszTörlés
  3. félelmetes lesz újra ennyi osztálytárssal együtt lenni a teremben

    Jaj ne már! Nyáron utazunk külföldre, beülünk moziba, meccsre, színházba, szabadtéri programokon veszünk részt...stb

    Szeptember 1től meg újra félünk. Miért is?

    Tényleg nagyon rossz pszichés állapotba van aki így érzi ☹

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Te tényleg sportot űzöl abból, hogy mindenbe beleköss? Gondolom fogalmad sincs arról, hogy miről van szó, így hagyjuk is. Nem fogok magyarázkodni, előtted páran értik a lényegét..

      Törlés
  4. Nem űzök sportot. Tényleg érdekelt hogy mi olyan félelmetes szeptember 1től az iskolában?! Nyáron semmi para, na de ősztől 🤔

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A helyzet maga, amivel két tanév óta nem nagyon találkoztak, ez azért nem olyan könnyű most. Sosem volt, de most hatványozottan más.. Nem a vírusra gondoltam..(mint amit sugalltál)

      Törlés
  5. Mi most kaptuk meg az új rajztanár felszerelés listáját, ilyenek vannak rajta, hogy lecsiszolt szélű konzervdoboz, hímzőtű, szögmérő, fényes színes papír és gyakorlatilag minden, amit egy rajz órán elképzelni lehet....szóval nem úsztam meg füzetekkel és néhány ceruzával, mint gondoltam....

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jesszus...kicsit túltolta a rajztanár..

      Törlés
    2. Én az ilyen rajzlistaszerű dolgokkal azért ki szoktam várni 1-2 hetet, hátha kiderül, hogy a fele se kell :-) Egyszer vettem Máténak 12 színű temperát, mert az volt a listán, azóta is azt húzogja magával, és csak egy fehérrel szoktam megdobni év elején :-)

      Törlés
    3. Új a rajztanár, 5-6-7 osztályban szépen rajzolgattak és festegettek, olykor volt művészettörténet számonkérés nélkül....Nyolcadikban ne akarja megváltani a világot, én azt mondom, mindenki a felvételire és a nyelvvizsgára koncentrál...

      Törlés