2021. máj. 22.

Új szemüveg

 Ma reggel kaptam emailt, hogy átvehetem a szemüvegemet. Aztán délelőtt hívtak is az üzletből ugyanezért. 

Délután elmentünk érte. Kellett rajta kicsit állítgatni, mert ferde volt, de azt sikerült megoldani. Azt már csak itthon vettem észre, hogy a szárán is kellett volna még, mert az sem teljesen jól illeszkedik. Na nem baj, úgyis szoknom kell még, ez a cilinderes lencse elég furcsa hatással van rám. Az tény, hogy elképesztő élesen látom vele a betűket, de most még tíz perc után hányingerem van. Balázs azt mondja, ez normális, pár nap alatt elmúlik. Nagyon remélem. Addig szépen, fokozatosan szoktatom magam hozzá. 

Ilyen:



9 megjegyzés:

  1. Nekem egy éve lett cylinderes, az elején rettenetes volt. :) Meg kellett szokni, de most már tök jó, és végre nem látok duplán.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Akkor van remény...ma már egészen kétségbe estem, hogy biztos csak én vagyok ilyen béna, hogy maximum negyed órát bírom, utána olyan hányingerem lesz, hogy le kell vennem. De akkor nem adom fel, köszi, hogy leírtad.

      Törlés
    2. Sajnos a cilinderesnek ez az átka, a hányinger, én az optometrikusom tanácsára - akinek már jó sok tapasztalata volt ez ügyben - multifokálisra váltottam, most már 10 éve, és nem is bántam meg.

      Törlés
    3. Nekem a fejem fájt tőle, de teljesen megszoktam, már semmi gondom nincsen vele. Sőt, cylinderes kontaktlencsém is lett, ilyen napi hordású, azt is megszoktam.

      Törlés
  2. Nagyon jól áll, egészséggel használd!
    Nekem másfél éves korom óta van szemüvegem. Cilinderes. A hányingeres részhez így nem tudok hozzászólni :-) És külön olvasószemüvegem is van. 40 fölött alap.

    VálaszTörlés
  3. Sok szépet láss benne :-) Főleg napsütést :-)

    VálaszTörlés