2021. máj. 13.

Csütörtök

 Ma délután ötre volt időpontom szemvizsgálatra. Már egy ideje észrevettem, hogy vannak gondok a látásommal, az apró betűs részeket már nagyon nehezen betűzöm ki. Eleinte a fáradtságra fogtam, de aztán egyre gyakoribb lett, napszaktól függetlenül. 

Nagyon kedves hölgy volt a vizsgálaton. Emlékszem, amikor Balázs szemüvegét csinaltattuk, ő is elmesélte az élményt, amikor azt a lencsét tette a próbaszemüvegbe, ami a legjobb neki, micsoda élmény volt élesen látni. Most én is ezt éltem át, tényleg nagyon jó. Kicsit gondolkodóba ejtett, mert az olvasáshoz és a távol latashoz nem egyforma erős dioptria kell, de még nem akartam multifokális lencsét, maradtunk az olvasó változatnál. Miután megszoktam a szemüvegességet már, azt javasolta, ha csak távolra nézéshez kell, akkor vegyem fel a mostani szemüvegemet nyugodtan. 

Nem romlott egyébként olyan sokat, mint ahogy gondoltam, még mindig csak 1,25 dioptriának felel meg, de már cilinderes a lencse. Találtunk keretet is, megrendeltem a szemüveget, legkésőbb 27-én elkészül elvileg. 

Vásároltunk is pár dolgot, ha már ott jártunk.a ruhaboltok közelében. Balázs talált magának farmerokat, Rolinak vettünk pólókat, rövidnadrágot. És még én is vettem egy farmert is, pár felsőt is. 

Jó kis délután volt. 


2 megjegyzés:

  1. Ne is mondd! 5-6 éve van olvasószemüvegem, az elején nem is hordtam, most meg már anélkül semmi nem megy és tuti, hogy romlott a szemem. Akkor váltogatni fogod?

    VálaszTörlés
  2. Meglátom majd, hogy milyen lesz az ovasószemüvegben egyébként. Nem komoly dioptria, szerintem nem feltétlenül lesz szükség váltogatásra.

    VálaszTörlés