2020. aug. 25.

Ma megint

Teljes lesz a család. Igaz, már holnap lesz az, ikir tényleg itthon is lesz elsőszülött gyermekünk is, de mivel nemsokára indulunk a repülőtérre érte, én ezt már mának számítom. Az előrejelzések szerint egy több árnyalatnyival szőkébb fiatalember fog megérkezni ma éjjel. Mondjuk nekem aztán az is mindegy lenne, ha fekete lenne hirtelen, az számít csak, hogy épségben hazaér. Nagyon igyekeztem nem aggodalmaskodni, nem láttam el százféle jó tanáccsal minden vészhelyzetet elővizionálva, de természetesen millió dolog megfordult a fejemben, ami megtörténhet. És persze, az embernek nincs egy teljesen nyugodt pillanata sem így, hogy olyan elérhetetlennek tűnő távolságban van, még akkor sem, ha egyébként tudom, hogy talpraesett, magabiztos fiatalember, aki megold bármit.
Érdekes egyébként, hogy majdnem egyszerre indulunk majd, ők Szalonikiből, mi meg itthonról a repülőtérre. Időben kb ugyanannyi lesz nekünk kocsival, mint nekik repülővel.

Ma megérkezett a fiúk középiskolájából a hír (igen, most ketten majd megint ugyanabba a suliba járnak), hogy a padokban egyedül kell majd ülni, maszkot kell viselni egész nap. Nem lehet az iskola előtt bandázni, és lesz hőmérséklet ellenőrzés is reggelente. Hát meglátjuk hogy működik majd ez a gyakorlatban.

2 megjegyzés:

  1. Mi még semmit sem kaptunk az égvilágon. Még ki sem írták hogy mikor lesz évnyitó. Ma kell menni a könyvekért, remélem akkor azért mondanak valamit. Az egész napos maszk hordás az azért húzós, én már a boltból kifelé jövet veszem le magamról :/

    VálaszTörlés
  2. Hát..már más középiskolából is hallottam ezt a hírt, hogy ott is kötelező lesz a tanítás alatt. Húzós lesz, az biztos. Én bírom a maszkot, nem zavar, Roli is tök jól elviselte magán hosszú vonatutakon is, Erik nehezebben tűri el. De muszáj lesz..

    VálaszTörlés