2024. jan. 20.

Nem a tervek szerint

 Tegnap délután már készültünk a mai laminált padló lerakásra. Első körben Erik és Roli szobája kerül sorra, ezekből kellett kipakolni. Balázs és a fiúk lapra szerelték Erik szobájában a szekrényt (amit Erik soha többé nem akar a szobájában látni), kivitték a polcokat, komódokat. Patrik szobája igen rövid idő alatt úgy nézett ki, mint egy bútorraktár, de legalább volt hova tenni ezeket. 

Már tegnap látszott, amikor kikerült a bútorok nagy része, hogy a falak borzasztóbban néznek ki, mint ahogy a mindennapokban látszik. 

Ma reggel korán keltünk, hogy még az asztalok, székek, ágynemű is kikerüljön. Feltekerték a szőnyeget mindkét szobában, fel lett porszívózva a por, ami ott maradt alatta, és vártuk Imit, akivel megbeszéltük, hogy jön, és lerakja a padlót. Ő festette egyébként a lakásunkat, meg aztán apósom lakását, ő rakta le a csőtörés után a nappaliban a padlót. Az a fajta ember, akit szívesen hívunk, mert jól és precízen dolgozik, akkor, amikorra ígéri, ott van. Ritka manapság, mint a fehér holló, így aztán eszünkbe sem jutna mással csináltatni. Valószínűleg egyébként meg tudnánk csinálni mi is, de úgy vagyunk vele, amit a munkadíjon megspórolnánk az nem biztos, hogy megéri azt, ha valami nem úgy sikerül. 

Imi megjött, bejött a szobába, és megkérdezte, hogy nem kéne itt kifesteni, ha már ki van pakolva? Nem sok idő volt, amíg meggyőzött minket. Így lett az, hogy a falakon a híbák ki lettek glettelve, és hétfőn festés és laminált padló lerakás lesz egy nap.alatt. 

A két szobába a padlóra került fólia, és visszakerült az asztal és az ágy. Kicsit csöves most, visszhangzik is rendesen. Nem erre készültünk, de jobb lesz így, tényleg. A másik két szobára már eleve úgy készülünk majd. 

És akkor a nappali - konyha -étkező, fürdő festés marad csak valamikor szeptember elejére. 

8 megjegyzés:

  1. De jó! Legalább a festésre a szobákban nem lesz gond. (Itt is időszerű lenne...)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez vigasztal engem is. ..hogy legalább meglesz.

      Törlés
  2. Ilyen ez a felújítás, egyik munka hozza magával a másikat. Ebben élünk már 3 éve 😅 és még hol a vége...kitartást, öröm és szép lesz a vége 🙂

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos tudom milyen ez..a régi kis lakásunkban két felújítást csináltunk úgy végig, hogy közben benne laktunk, aztán még kettő lakást újítottunk fel úgy, hogy közben egy harmadik háztartást is fenntartottunk. Amikor végre készen volt, azt ígértük magunknak, hogy többet így nem..de persze mindig ahogy rendezi az élet.
      Kitartás nektek is..

      Törlés
  3. Mi a technológiai sorrend amúgy? Mert hasonlóra készülök én is, az egyik gyerekszobába kéne laminált padló, és úgy gondoltam, hogy akkor az már legyen kifestve is. Mennyi idő után terhelhető a padló amúgy?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Gyakorlatilag azonnal terhelhető, mivel itt nincs kötési idő, vagy ilyesmi.
      Nálunk úgy lesz, hogy reggel az egyik szoba festéssel kezdenek, aztán amíg ott összetakarítunk, festenek a másik szobában, és aztán lerakják a padlót.

      Törlés
    2. Köszi a választ! Ezek szerint a padló lerakása nem "rombolja" a friss festést? (Sajna nagyon fogalmatlan vagyok a témában, azért kérdezek. :))

      Törlés
    3. Nem, dehogy. Maximum dekopír fűrésszel kell méretre szabni a padlót, ami jár némi porral, de magát a fűrészelés folyamatát lehet máshol csinálni, hogy az a finom por. ne szálljon a frissen festett falra.

      Törlés