2023. júl. 14.

Mai

 Ma reggel még akkora pára fogadott minket, amilyet még nem is láttunk sohasem, pedig van pár balatoni nyár és nyárutó mögöttünk. Tényleg, azt tegnap nem is meséltem el, hogy a délutáni vihar előtt épp lent voltunk a strandon. Nem a vízben, csak a kedvenc padunkon..Már láttuk, hogy a viharjelző a legmagasabb fokozaton működik, de még jó sokan voltak a vízben a fürdőzők is, vitorlásokkal is. A felhők elég gyorsan közeledtek, amikor egyszer csak villogó lámpákkal, szirénázva érkezett a vízi rendőrség (mentő?), és megafonon keresztül felszólított mindenkit, hogy menjenek kifelé a vízből. Ilyet sem láttunk még sohasem. 

A reggeli pára után igen gyorsan visszatért a nyár, délelőtt is már jó meleg volt. A kora délutáni strandolás után gyalog mentünk fel a Várdombra, ahol az új Lombkorona tanösvény van, amit mindenképpen szerettem volna végigjárni. Az én ötletem volt az is, hogy gyalog menjünk fel, de végül én voltam az, aki alig bírta szusszal az utolsó lépcsőket. Ezen az erőnlét dolgon van mit javítani, az biztos. De megérte, 

A lombkorona sétány lenyűgöző látványt nyújtott, még ebből a perspektívából nem láttuk a Balatont..










A naplemente ma nem volt teljesen zavartalan, de a kikötőbe megérkezett ma a Boglár nevű hajó. (A Nemzeti Regatta kapott új nevet). Természetesen megnéztük. Nemzeti Regattaként nem tartozott a kedvenceim közé, de így, az új nevével azért sokat javult a helyezése. 








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése