2023. júl. 19.

Tihany -Füred

 Olyan még nem volt, hogy egy nyaraláson legalább egyszer ne mentünk volna át az északi partra, ott is leginkább Tihanytés Balatonfüredet meglátogava. Most sem maradt ez el. Volt egy családi vb-s tippjátékunk, ahol az volt az egyezség, hogy a győztes fizet egy ebédet/vacsorát mindenkinek, és a vesztes választja ki, hogy hol lesz ez. Ezen a versenyen Patrik nyert, és Roli volt az utolsó, így volt mára asztalfoglalásunk a füredi Borcsa étterembe. Az menet közben derült ki, hogy Patrik barátai is épp Füreden lesznek ma, így ők is velünk ebédeltek. Többen is vagytok, akik már többször emlegettétek a saját blogjaitokon K.E-t, hogy mennyire szeretitek a podcastjeit, és jutottatok eszembe, amikor ma vele ebédeltünk. Pont olyan, mint ezekben a podcastekben, szimpatikus volt nagyon élőben is. 

Előtte megálltunk Tihanyban, ahol végigsétáltuk a szokásos útvonalat. Az apátság elejéről már lekerült végre az állványzat, elkészült a dombon is egy csomó minden már, sokkal szebb, mint tavaly. Nem voltak olyan sokan, mint szoktak, de lehet, hogy csak az volt az oka, hogy a napon 41 fok volt. Ettünk kürtőskalácsot, megvettük a következő pöttyös bögrét és fakanaltartót a gyűjteményünkbe, és utána indultunk Füredre. 

Ott is szinte minden változatlan, a bácsi a padon ott volt, és harmonikázott. A Tagore sétány gyönyörű, mint mindig. 

Ötre értünk vissza Boglárra, gondoltuk még strandolunk egyet, de pont mire bementünk a vízbe, elkezdett esni, és indulhatunk is vissza. 

A Fradi meccset néztük a tévében, nem lettünk tőle boldogok. Elképesztő szégyen, ami ma megesett velünk. Az egyetlen "haszna", hogy a meccs után pár órával már bejelentették, hogy az edzőt elküldték. Nem, nem az edző játszik, tudjuk..de ami itt tavasz óta folyik, az bizony leginkább az ő hibája. Meglátjuk hogyan tovább a Konferencia Ligában. 






5 megjegyzés:

  1. Annyira "fura" ilyen nagynak látni a fiúkat (akik amúgy nagyon jóképűek lettek egytől egyig mind) én sokszor még mindig olyan kicsiknek gondolom őket, mint amikor rábukkantam a blogodra. :)

    VálaszTörlés
  2. Sokkoló volt. Mint egy rossz álom. :(

    VálaszTörlés
  3. Mi egyszer " együtt ittunk" K.E-vel a Stex-ben :-)

    VálaszTörlés