2023. jún. 6.

Tegnap és ma

 Nem elég, hogy már megint esik, és ború van (legalább hideg nincs), és ma pl olyan volt, mintha egy dunsztos üvegben találtam volna magam, még jutott aggódni való is. 

Tegnap fél egy körül hívott anyukám sírva, hogy jajj, baj van a nevelőapámmal, mert vérzik. Nem tudja mit csináljon, de el tudunk menni elvinni őket az orvoshoz, ha kell? Mondtam, hogy persze, nem kérdés, de az a helyzet, hogy szedi a vérhigítót, inkább hívjon mentőt. Azért ők mégis tudják mi a teendő. De megbeszéltük, hogy ha ő nem mehet vele, akkor telefonál, és már indulunk is, elvisszük utána. A mentő pár perc alatt itt volt, be is vitték a sürgősségire, anyukám is mehetett vele, így abban maradtunk, hogy hív majd a hírekkel. Nem voltam nyugodt, de reméltem, hogy nincs nagy baj. Szerencsére nagy baj nincs, de megint nagyon híg a vére, másképp kell szedni a vérhigítót. Az más kérdés, hogy egyébként az urologián először közölték, hogy hát ezzel azért nem kellett volna idejönni. No comment. De, kell. Öt óra körül hívott, hogy már biztos, egy leletet még meg kell várni, de aztán jöhet haza. Megbeszéltük mikorra érünk oda kb. Jól időzítettünk, alig megálltunk a parkolóban, már jöttek is. Nagyobb volt az ijedtség szerencsére, mint amekkora probléma van. 

Mire itthon mindent elpakoltam, elcsomagoltam a reggeli szendvicseket, és leültem a kanapéra, hogy akkor most már jöhet a lazítás..várt egy üzenet Patriktól. A véres kezéről, amit egy snitzerrel intézett el. Nézegettem a képer, na mondom basszus, ez jó mély is..de győzködött, hogy ne aggódjak, ellátják, még várják hogy elálljon a vérzés, és utána bekötözik. Kaptam is ntm sokkal később egy kötözött kezű képet, közben tisztáztuk, hogy mikor kapott utoljara tetanuszt. Nagyjából meg is nyugodtam, bár nagyon nehezen aludtam el, még egy órakor ébren voltam. Azt már csak reggel láttam, hogy fel  kettő után pár perccel írt, hogy mégis bement a sürgősségire, mert nem állt el a vérzés rendesen, összevarrták, kapott tetanuszt is, a barátja hozza haza most már. 

Ma volt reggel egy tök értelmetlen és érthetetlen affér a kolléganőmmel. Megmagyarázhatatlan volt, ahogy kikért magának egy olyan dolgot, amiben tegnap esze ágában sem volt segíteni, de egyáltalán részt venni sem Furcsa helyzetet generált vele, de mindegy. 

Délután korábban jöttünk kicsit haza (korábban is mentünk), Balázs és Erik mentek a háziorvoshoz a leleteikkel, illetve Balázs a jogsihoz az orvosit is megcsináltatta. Gyorsan végeztejk, a Gilbert kór mindenkinél megvan. Erik most épp jó értékeket produkált, amit ő úgy értelmezett, hogy meg is gyógyult, de tudjuk, hogy erről nincs szó, csak épp most egy jó periódusban van. Aztán mielőtt masszázsra mentünk Balázs próbálta online elintézni a jogsi hosszabbítást. Két nappal korábban lejárt a fotója érvényességi ideje, így kellett feltölteni magáról képet, aláírás mintát. Már a masszázs utánra halasztotta de így is.egy örökkévalóság volt, mire sikerült a fotó, semmit nem akart elfogadni. Majd aztán végre sikerült, jó hosszú várakozás után vonalban volt az ügyintéző, aki közölte, hogy hát be kell menni személyesen fényképet csináltatni, mert annyit fogyott, hogy a rendszer nem ismeri fel, hogy ez tényleg ő.  Magamban amúgy nagyon röhögtem, hangosan azért nem mertem. 

És közben folyamatosan esik az eső ..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése