2023. jún. 5.

Az elveszett nevek füzete

 Olvasom ezt a könyvet, az után, hogy a facebookon a Niok csoportban volt olyan hét, amikor minden nap legalább hárman ajánlották, és itt is írta valaki, hogy nagyon jó. 

Úgy csinálom egyébként, hogy onnan a csoportból le szoktam menteni a nekem tetsző könyvek borítóképét, és már legutóbb is így mentem a könyvtárba, hogy kér könyvet is így kerestem, kép alapján. 

Szóval, ha van ilyen egyáltalán egy olvasni szerető embernek, akkor mondhatom, hogy voltak elvárásaim ezzel a könyvvel. Az első pár oldal még nem az volt, amiből értettem volna, hogy mi ez a nagy rajongás mindenkitől, de mostanra beszippantott, és azon kapom magam, hogy szép sorban kerülnek elő az én virtuális piros füzetemben a nevek. Jó sok van áthúzva, indokolatlanul sok név mellett van, hogy meghalt, de vannak olyanok is bőven, ahová azt írhatom, hogy a kapcsolat ismeretlen okból megszakadt. 

Vannak neveim, ahol azt érzem, lehet, hogy ha lesz elég időm és energiám hozzá, akkor leírom magamnak a történetünket, legalább a saját oldalamról lezárom ezzel. Nem hiszem, hogy bármelyik névnek is van folytatása. 

Egy biztos, okkal ajánlották ezt a könyvet olyan sokan. A szomorúság mellett rengeteg pozitív érzést hordoz magában, rengeteg érzelmet szabadít fel, és rengeteg emléket idéz az ember elé. 

Ha tehetitek, olvassátok el ti is. 

2 megjegyzés:

  1. nálam is várólistás egy ideje, de nem botlottam még bele a könyvtárban, célirányosan meg eddig mág nem kerestem. De majd most :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Milyen kár, hogy nem vagyunk szomszédok. Kölcsönadnám. 😊 Remélem rátalálsz, tényleg el kell olvasni.

      Törlés