2021. okt. 31.

Vasárnap

 Kicsit időzavarba kerültem ma reggel. Nem csak az óraátállítás miatt, az viszonylag hamar leesett, hogy a falióra és a telefonom miért nincs összhangban, de azon kellett gondolkodnom, hogy akkor most milyen nap is van? Vasárnap érzésem volt a legkevésbé, de aztán csak beláttam, hogy de, bizony, vasárnap van. Nem mintha különösebb jelentősége lett volna, mert mára nem volt semmi tervünk, azon kívül, hogy kellett menni vásárolni. 

Az ebéd elkészült, és ugyan kinézve az ablakon megvolt bennem a vágy, hogy valahová menjünk, de ezt nagyjából úgy tudtam volna elképzelni, hogy kigondolom, és ott is termek. Persze, ilyen nincs, úgyhogy nem is mentünk sehova. Ilyen végtelenül unalmas vasárnap délután kerekedett belőle, amikor kitakarítottam a sütőt, meg elpakoltam a ruhákat. Az, hogy nagyon korán sötét lett, nem dobott fel egy kicsit sem, nem ez a kedvenc időzónám, ahol most vagyunk. 

Annak örülök, hogy holnap még itthon leszünk, szerintem jól fog esni. 

19 megjegyzés:

  1. De mi tart vissza hogy elmenjetek bárhová is? Lustaság? Fáradság?
    Nem szabad ennyire bepunnyadni! Ehhez még nem vagytok öregek!
    ( látod ezért tűnik egyhangúnak a mindennapi életetek! Ha kettesbe programoznátok sokkal többet akkor jobb lenne sok minden )

    VálaszTörlés
  2. Hát, szerintem ilyen bármikor és bárkinél előfordulhat, hogy nincs kedve elmenni valahová, egyébként meg is tudom érteni. Kellenek ilyen napok is, pedig mi is elég sokat jövünk-megyünk - nyilván Gyöngyi nem ismer minket, csak azért írom - de sokszor van ilyenünk is, tavasszal még hosszasan is megesett, szóval meg tudom érteni Dius, ráadásul meccsen is voltatok szombaton (meg előző héten), nem lehet rátok fogni, hogy nem mentek soha sehová :) ... Emberek vagyunk nem robotok, csak ami jól esik :) ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze. Mindenkivel megesik. És kell is pihenni meg lazulni. Ez nagyon fontos!

      Nekem az nem volt világos hogyha van egy inger hogy klassz idő van, kedv is van, vágy is fogalmazódik hogy de jó lenne... stb akkor mégis miért sütőt takarít az ember?
      Erre kèrdeztem rá! :)

      Törlés
    2. Nekem egyértelműnek tűnt :) , nyilván fáradt volt, mert egyből ott termett volna, vagyis az oda vezető utat nyilván megspórolta volna, tehát annyira erős sem volt ez a vágy, nekem ez akkor szokott előferdülni, ha jó fáradt vagyok...
      De azért talán nem kifejezetten csak a vággyal foglalkoztál kedves Gyöngyi :) , mert mintha azt is írtad volna, hogy egyhangúnak tűnik az életük és jobb lenne, ha kettesben mennének valamerre többször is, de én csak azt írom, amit itt olvasok :) ...

      Törlés
    3. kedves Vivi, többször írta már hogy egyhangúak, befásultak. Arra próbáltam rámutatni hogy MINDEN emberrel előfordul. Tenni kell érte. Kevés a vágy. Kevés az hogy bárcsak színesebb lenne a világ. Mert az színes. Csak meg kell látni. De ehhez tenni kell. :)

      Törlés
    4. Hát, kedves Gyöngyi, én itt ilyesmiről soha nem olvastam, hogy egyhangú és belefásult lenne az életük, azt meg főleg nem, hogy Dius úgy érezné... Olyan, mintha más blogot olvasnánk... Szerintem látják, hogy színes a világ és tesznek is a vágyaikért.
      Remélem Gyömgyi, te is ilyennek látod a világot és nem csak írsz róla, hogy mások milyennek érezzék, mert nekem most ez így jött le...

      Törlés
    5. Hát mindenki jó valamire, ha másra nem hát elrettentő példának. ;)

      Törlés
    6. Ez aljas volt. Ha nem szereted, miért olvasod? Nem kötelező.

      Törlés
    7. Nem annak szántam! Ilyet nem írtam hogy nem szeretem a blogját.
      Arra utaltam, hogy ez a blog tükör nekem is, hogy így nem szeretnék élni.
      És valóban nem egyszerű a munka, háztartás, férj, gyerek...és közbe még élni se szabad elfelejteni.
      Nincs is kitakarítva a sütőm, szégyen, nem szégyen.

      Törlés
  3. Kedves Gyöngyi, pont úgy történt, ahogy Vivi írta neked. Köszönöm a folyamatos aggódast az életünkért, de nyugodj meg, találunk a befásult és unalmas napjainkban is olyan dolgokat, amik jók nekünk.

    VálaszTörlés
  4. Örülök neki! Remélem egyszer-kétszer majd írsz is róla.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De miért kellene? Nem köteles beszámolni semmiről. Ez az ő blogja, nem hiszem, hogy a kedvedért írta. Szerintem keress olyan bloggert, akinek számodra megfelelőnek színes az élete. Vagy írj egyet.

      Törlés
    2. Nekem fura, hogy vki minden nap ír blogot, de sok jó dologról nem számol be.
      Lehet ezért tűnik nekem depisnek a blog.
      Persze hogy nem köteles semmiről beszámolni.
      Mindenféle blogot olvasok. Fent leírtam miért olvasom Diust.

      Törlés
    3. Hű, Gyöngyi azért vannak bajok...

      Törlés
    4. Hú Penny Lane te aztán ezt tudhatod....:D

      Törlés
  5. Nálunk Tibinek folyton mehetnékje van, kimozdulni sosem fáradt, úgyhogy az ő lendülete általában túllendít a fáradtságon is. Azt szokta mondani : Majd alszol a kocsiban! - és tényleg. :) :) :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk nekem van mindig zabszem a fenekemben :-) Én ha nagy ellenállásba ütközök, akkor elmegyek futni, és máris kerek a világ. :-)

      Törlés