2021. okt. 5.

Amiket mostanában olvastam

 








Fábián Janka az egyik nagy kedvencem a magyar írónők között. Még nem volt olyan könyve, amit ne szerettem volna olvasni, bár a Lotti öröksége című kicsit nehezen "érkezett meg" hozzám, majdnem a könyv háromnegyedénél tartottam, amikor végre magával sodort. 

Kate Hewitt olyan stílusban ír, mint Jodi Picoult, elképesztő érzelmi hullámvasút eddig minden könyve, amit olvastam tőle. Most épp az ő Emlékedböl élek könyve van soron. 

Az auschwitzi könyvtáros történetét akkor olvastam, amikor Roli ott volt. Szürreális élmény volt, hogy ő küldte a képeket, és a könyvben rendre megjelentek a helyszínek. Rengeteg könyvet olvastam már, ami ebben a korban játszódik, szívszorító és fájdalmas emberi sorsok elevenednek meg ezeken a lapokon, biztosítva, hogy soha, senki ne felejthesse el őket. 

Az egy lépés a boldogság című könyv nagyon érdekes olvasmány volt. Külön feldühített, amikor azt éreztem, hogy egy borzasztó tragédia mintha csak mellékszálként lenne felhasználva, még szerencse, hogy érdekelt a folytatás is (meg egyébként sem hagyok félbe könyvet), mert így legalább kiderült, hogy téves volt az akkori következtetésem. 

Milly Johnson pedig egy bűbájos írónő, sokadik könyve ez már, ami kikapcsolt a hétköznapi semmiségekből, és elrepített egy másik világba. Nagyon jól bánik a karaktereivel, az ember olvasás közben simán befogadja egyiket-másikat a baráti körébe. 

Engem továbbra is sokkal inkább kikapcsolnak a könyvek, mint a filmezés, és még minden este legalább egy órát töltök emiatt a fürdőszobában (és ezért alszom olyan keveset)

8 megjegyzés:

  1. Fábián Jankát én is kedvelem, bár nem minden könyve tud magával ragadni, de neki meg tudom bocsátani. Kate Hewitt-et pedig megjegyzem, és felveszem a várólistámra, tőle még nem olvastam, Picolut-ot viszont szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És Bauer Barbarát szereted?

      Törlés
    2. Ó, igen, nagyon. Mondjuk csak a tröténelmi romantikusait olvastam eddig, a korábbiaktól eléggé tartok.

      Törlés
    3. Nekem eddig nem okozott csalódást egy könyve sem. 😊

      Törlés
  2. Én is nagyon szeretem Fábián Jankát, bár az utolsó könyve, a Cholera napló csalódás volt (azt éreztem a járványhelyzetet akarja meglovagolni a téma, kicsit erőltetett volt. És még : én is imádok a fürdőkádban olvasni :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt a könyvét még nem olvastam, de most már kíváncsi vagyok rá.

      Törlés
  3. Én is kádban olvasós vagyok, szeret is érte a család :-)

    VálaszTörlés
  4. Nálunk mindig én vagyok az utolsó a fürdőben,pont emiatt a jó szokásom miatt. 😊

    VálaszTörlés