2021. márc. 29.

Szabadság

 És tavasz. 😊 Ez a kettő együtt csak jó lehet. Igaz, kicsit túlterveztem magamban a mai napot, a tegnapi "lógás" után. Azt hajlamos vagyok elfelejteni, hogy már nem vagyok hisz éves, és hogy a lakásunk sem az a kis méret már, ami húsz éves koromban volt. Mint ahogy azt is kihagytam a számításból, hogy attól még, hogy én nem dolgozom, a gyerekeknek munkanap van. Eriknek egész délelőtt órája volt, kamerás, ahogy Patriknak is volt megbeszélése is, órája is. Így aztán a függöny mosás, ablakpucolás projektet elnapoltam, miután az ágyneműt is egy-egy szünetben sikerült ellopni az ágyakról. Mondjuk azért annyira nem gáz egyik függöny és ablak sem, hogy ne érne rá még egy kicsit, de jó lett volna megcsinálni. Igaz, ha teljesen őszinte akarok lenni, jobb is ez így, mert valószínűleg lábra sem tudnék már állni, az ágynemű felhúzása is elég volt. Kivételesen nagyon kis pedáns voltam, mert még az összes bolyhot is leszedtem a matracokról is, meg a lepedőnkről is (amikkel a szárító sem boldogul), és megvarrtam minden szakadást a kispárna huzatokon. Én nem tudom, nálunk mi történik a kispárna huzatokkal, lehet, hogy lakik nálunk egy ilyen manó, aki ezeket teszi tönkre, de valamiért ezek rendszeresen szakadnak, tönkremegy bennük a cipzár. 

Délelőtt még azt gondoltam, hogy ha nem lesz ablakpucolás, akkor majd jól kipakolom az összes szekrényt, komódot, lemosom, letörlöm, stb, de persze ebből sem lett semmi. Nem élem meg ezeket csalódásként, már rég elengedtem az ilyesmit, de azért időnként elkap az a bizonyos gépszíj. 

Még össze kéne szednem magamban, hogy miket fogunk főzni a hétvégén, mert nem lenne baj, ha holnap délután meg tudnám venni azokat a dolgokat, amiket nem rendeltem meg (húsfélék), legyen meg, biztos, ami biztos. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése