2021. márc. 5.

Egy szabadnap végén

 Ma végül mégsem volt még semmi dolgunk, és ezt már tudtuk hétfőn is, mégsem mondtuk le a szabadságot. Na jó, annyi dolog volt mára, hogy el kellett mennem tüdődzűrésre, és ezt azért meg is tettem. Onnan jöttünk hazafelé, amikor a kormanyinfó keretében bejelentették a hétfőtől várható szigorításokat. Sajnos időszerű volt, és én lehet, hogy a hétfőt sem vártam volna meg. Mert azért az sejthető, hogy mi lesz hétvégén azokban az üzletekben, amik hétfőtől megint zárva lesznek. 

Ennek ellenére én azért pihentem ma jó sokat, mert ha már szabadságon vagyok, hát akkor adjuk meg a módját. Kedvem sem lett volna semmihez igazàn, meg azt is tudom, hogy ha minden a tervek szerint alakul holnap, akkor azért tevékeny hétvégénk lesz. 

Volt ma egy nagyon helyes Roli sztori. Panaszkodott már a héten is, múlt héten is, hogy nem kapta meg az ösztöndíját, és nem érti, hogy miért. Megmondom őszintén nem sokat foglalkoztam a dologgal, főleg miután megbeszéltük, hogy rákérdez az oszalyfőnökénél, amikor lesz órájuk. Ma, amikor Erikkel.a bankba készültünk, megint előjött ez a téma a banki azonosítók kapcsán, mire mondta nagy büszkén, hogy ő bizony írt levelet a kincstárnak, mert az osztályfőnök nem tudott válaszolni, és mondta, hogy bátran írjanak, és kérdezzék meg ott. Nagyon helyes kis emailt írt, udvariasan szép napot kívánt, és érdeklődött, hogy miért késik az ösztöndíj. Kapott választ is rá, amiben megírtàk, hogy két hónapot fognak egyben utalni majd. Ezen kicsit elkeseredett, mert akkor most még egy hónapig fenn kell tartani az átlagát (micsoda problémák..), amit sikerült négyes fölé tornászni. Nagyon bírom, hogy ilyen ügyesen és intelligensen tud problémát megoldani, és főleg, hogy meg is meri tenni. 

1 megjegyzés: