2020. nov. 9.

Megint új időszámítás

 Kezdődik szerdán nulla órától. Teljesen jogos és szerintem szükséges is az összes döntés, bár még mindig hiányolom ezek közül a vásárlási idősávot. Nyilván "hazabeszélek", amikor azt mondom, hogy ugyan mindenki a focimeccsek miatt volt kiakadva, mindenki a szurkolókra köpködött és mutogatott hetek óta, de az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön sokkal nagyobb veszélynek vagyunk kitéve, mint bárhol máshol. Ez a távolságtartás ez valami olyan misztikus fogalom sokaknál, mint a versben a "távolságot, mint üveggolyót". Szerintem száz emberből egy figyel oda erre (legalábbis amerre én járok), és ha esetleg csúnyán nézek arra, aki beleliheg sorban állás közben a nyakamba, még neki áll feljebb. Nekem ez döbbenet, hogy gyakorlatilag fél éve ez folyik a csapból is, hogy nem lehet még ez bevésődve mindenkinél? Nyáron sem álltunk egymás nyakába, mi legalábbis. Na mindegy...majd egyszer véget ér ez is, és remélhetőleg csak egy rossz emlék marad belőle. 

Nálunk az oktatás kapcsán mindenki érintett, de még az iskola nem tudja hogyan is legyen. Nem akarja teljesen magukra hagyni a gyerekeket, bár nem tudom, ha berendelik őket egy-egy napra, az nem tilos e jelen helyzetben. Gondolom ők is a közlönyre várnak. 

Mi természetesen megyünk dolgozni, nálunk nincs (nem is volt, nem is lesz) megállás. Múlt héten megkaptuk az igazolásokat a munkába járáshoz, minden is rendelkezésre áll. 

Ezt a képet pedig nemrég csináltam. Valamit Erikkel fordíttattak, a két angol zseni meg közrefogta, hogy ellenőrizzék. Először szétrebbentek rögtön, ahogy meglátták a kezemben a telefont, de aztán csak visszament mindkettő. 



11 megjegyzés:

  1. A focimeccsesekre azért volt sok ember kiakadva, mert az is tömegrendezvény, ahogy egy koncert is, még is a koncerteket egyből lefújták. Ha az egyikre vonatkozik a tömeg szó, akkor vonatkozzon a másikra is. És tudjuk ki miatt nem történt meg ez idáig. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez így van. Koncerten is lehetett volna akkora távolságot tartani mint egy sportrendezvényen.

      Törlés
    2. Szerintem mind a kettő gondolat egy vicc, bocsi Dius.

      Törlés
  2. Ugyanígy gondolom, mint Kovtama. Az szúrja már nagyon az emberek szemét, hogy már tényleg mindent ellehetetlenítenek, a kultúrát, a színházakat, a vendéglátást, de focizni és focit nézni még mindig lehetett. Ha nem lett volna ez ennyire szembetűnő, akkor simán benyelték volna.

    A karácsonyi időszakban még gázabb lesz a boltokba járás. Mondjuk én alapból is tömeggyűlölő vagyok :-)
    Számunkra az utazás a legnagyobb rizikófaktor. A buszokon végképp nyoma sincs a távolságtartásnak. De ezt nem tudjuk kivédeni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is utálom a tömeget. :) És tartok tőle a csomagküldőkön nagy lesz a nyomás, mert sokan inkább netről fognak rendelni, így időben kell elkezdeni, hogy meg is érkezzen a csomag.

      Törlés
    2. Bizonyára így lesz. Tavaly decemberben is előfordult, hogy nem tudták a pikkpakk ponton leadni a csomagomat, mert tele volt, pedig akkor még vírus sem volt.

      Törlés
  3. Nagyon helyes fiaid vannak. Gondolom, sok lány érdeklődik irántuk. 😀

    VálaszTörlés
  4. Nagyon helyesek a fiúk, jó fotó! :)

    A foci örök vesszőparipa, akkor is, ha éppen nincs min óbégatni, akkor elő lehet szedni a focit. Olykor van alapja, máskor meg abszolút nincs. Utánpótlásban vezető pozícióban van a tesóm (Honvéd), úgyhogy van némi belelátásom rajta keresztül.

    A sorbanállással kapcsolatban vegyes tapasztalataim vannak, többször tartják a távolságot a mögöttünk levők, mint nem, ami jóóó! Szerintem online rendelünk meg majd amit csak lehet...(Popianyu)

    VálaszTörlés
  5. Az a baj, hogy foci terén elvakultak vagytok és keresitek a kibúvókat, a szabály mindenkire vonatkozzon és mindenki bírja ki és fogja fel ésszel, hogy ez a helyzet van és együtt kell megoldani. Ha mindenki a kiskapukat keresi, akkor sosem lehet előre jutni, semmiben. Nálunk valahogy baromira nem akar működni a fogjunk össze dolog, mindig ott van ez a " jó, de". Pedig most nincs DE, ezt kellene végre megérteni. Bocs, de tényleg naponta látom a f----okat a kórházban, telefonálnak, emaileznek egyszer úgy bevinnék valakit, hogy két szemével lássa mi folyik és végre felfogja, hogy lassan elérjük azt, hogy tényleg ecc pecc kimehet módon fogjuk kiszámolni ki kapjon ágyat....áh mindegy is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Épp tegnap mondta egy aneszteziológus ismerősöm, aki két kórházban is dolgozik, hogy " háborús állapotok vannak" . És ez számomra nem jelent jót.

      Törlés
  6. Lehet, hogy elvakult vagyok foci terén, de a szabályokat mindenhol és minden körülményeket betartottam mindig, minden időszakban. Tavasszal is, most is. Én is, és a családom is. Nem vagyok hülye, látom, tapasztalom mivel jár ez.
    De azért azt továbbra is fenntartom, hogy sokkal nagyobb veszélynek vagyok kitéve a munkahelyemen minden nap (10-15 ember egy irodában), illetve vásárlás közben, mint azokon a meccseken, ami miatt akkora volt a felháborodás. Megjegyzem, a teltházas meccsen pont emiatt nem voltunk.
    De mindegy, ha elvakult vagyok, ám legyen.. bevállalom.

    VálaszTörlés