2020. nov. 19.

Csütörtök

 A két napsütéses nap után ma reggel erre a szürke, ködös napra ébredni nem esett jól. 

Pedig ma reggel mindannyian büszke magyarként ébredhettünk, a magyar válogatott tegnap este megint győzött. Ezúttal törököt vertünk, 2:0-ra, és most jelen pillanatban úgy áll a helyzet a magyar válogatott terén, hogy a Nemzetek Ligája sorozatban a csoportot megnyerte. Ott leszünk az eb-n, ez már a múltkor eldőlt, ez a csoportelsőség pedig még lehetőséget adhat arra, hogy a vb-re jutásért pótselejtezőt játszhassanak. 

Úgy tűnik, hogy annyi balsors, és annyi szenvedés után most egy kicsit ránk mosolygott a szerencse, vagy talán épp most sikerült egy olyan csapatot összerakni, ahol mindenki ugyanolyan hullámhosszon van, mindenki ugyanúgy küzd, hajt, akar, és ez most működik. Nagy öröm ez, utoljára kicsi gyerekkoromban volt hasonló jó sorozatban a magyar válogatott. Nyilván nem emlékszem rá, mert akkoriban szerintem jobban érdekeltek a Barbie babák (bár akkor még az sem volt), mint a foci, de most olyan jó ezt látni, mintha újra élnénk a történelmet. És talán tényleg megtörténik az, hogy a kicsi gyerekek nem csak Messi és Ronaldo rajongók lesznek, hanem Szoboszlai, Sigér, Varga is sokat fog nekik jelenteni. Eddig még sok víz lefolyik majd a Dunán, és lesznek még nagy csalódások is, de valami elindult, és ez jó. 

Apósom éppen három hete van kórházban, tegnap, legnagyobb döbbenetemre azt mondta az orvos, hogy a röntgen még mindig nem mutat semmi javulást, úgyhogy ma ct-t csinálnak, hátha az után okosabbak lesznek. A vizsgálat megvolt ma, eredményt nem tudunk, mert egész délután nem tudtam orvossal beszélni, este sikerült az ügyeletest elérni, de ő meg csak roppant arrogáns és bunkó stílusban kioktatott, de nem mondott semmit. Döbbenet volt egyébként ez a hangnem, mert eddig bármikor, bárkivel beszéltem, mindenki nagyon kedves és segítőkész volt. Értem én, hogy fáradtak, túlterheltek, és minden tiszteletem az övék, hogy ezt így tudják csinálni, de lehet ezt teljesen normálisan is mondani. Nekünk, hozzátartozóknak nincs más lehetőség, mint így érdeklődni. 

Majd holnap megint próbálok érdeklődni, hátha már nagyobb sikerrel járok. 

3 megjegyzés:

  1. A nagynéném anyósa a miskolci kórházban fekszik, és ő is erre panaszkodott, hogy képtelenség információhoz jutni. vagy lepattintják, vagy kioktatják. de a telefonáláson kívül semmi egyéb lehetőség nincs :-(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Itt eddig nem volt gond, igaz, az sokszor van, hogy tizedszer telefonálok, mire az orvost tudják adni, de egészen tegnap estig mindenki nagyon kedves és segítőkész volt.
      Szerencsére ma már sikerült beszélnem egy doktornővel.

      Törlés
  2. Jobbulast aposodnak!

    Csoda volt a meccs megint, végre magyar gólok, magyar foci sikerek!!

    VálaszTörlés