2020. nov. 15.

Kicsit aktívabb

 Ma már nem volt pofám hozzá, hogy megint azt mondjam, én bizony még mindig borzasztóan fáradt vagyok, és hagyjon engem mindenki békén. Leginkább magamnak sem mertem ezt úgy igazán bevallani, és úgy tettem, mintha minden rendben lenne, és nem csak halvány árnyéka lennék önmagamnak. Ment is ez egy ebéd készítés, mosás, felmosás, ruha hajtogatás erejéig. Nagyjából a ruha hajtogatás után purcantam ki teljesen, addigra már fájt a derekam, és nem sokkal később csatlakozott hozzá egy olyan hányinger érzés is, amilyet már nagyon rég nem tapasztaltam. 

Kb itt jött el az a pont, amikor azt gondoltam magamban, hogy jó, hát akkor engem már nem érdekel, ha valami nyavalya kerülget, akkor legyen, ha muszáj, csak most már ez a semmire sem való érzés szűnjön meg. Tény, hogy eddig minden ilyen jelnél csak azt mantrázgattam magamban, hogy jajj, csak nehogy most, mert még a következő héten ez lesz, meg az lesz..Nem tudom mennyire marhaság azt gondolni, hogy bármi befolyásom lehet erre, Mindegy, mert most akkor "engedélyeztem magamnak", hogy ha semmiképpen nem tudom elkerülni, akkor lehetek beteg is. Na, ez azért borzalmasan hülyén hangzik. 

A derékfájás egyébként jobb lett egy kicsit fürdés után, a hányinger is kicsit enyhült egy rennie elrágasa után. A többit meglátjuk. 

Mondjuk az csodaszerként hatna rám, ha végre sütne egy kicsit a nap. 

6 megjegyzés:

  1. Dius, nem kellene magad kivizsgáltatni? Ennek a kóros fáradtságnak, amiről szinte minden másnap írsz nem biztos, hogy csak a munka tudható be, sok minden más állhat a háttérben. Szedjél C, D3 vitamint, Magnéziumot, Kalciumot, egy kis vasat első körben.Aztán ha vége ennek a kovidnak érdemes lenne utánanézni miért van ez nálad ennyire.

    VálaszTörlés
  2. A c vitamin kivételével mindent szedek. :) C vitamint nem, a vesém miatt.
    Szerintem leginkább az örökös "készenléti állapot" merít ki, de nem árt majd egy újabb vérkép valóban.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pajzsmirigy is okozhat fáradtságot, ha végre eljuthat az ember dokihoz, kérd úgy, hogy nézzék meg azt is. Vigyázz magadra!!!

      Törlés
  3. Nekem is az volt az első gondolatom, hogy súlyos vitaminhiányod van. Hisz nem 60 éves gyári fizikai munkát végző nő vagy. Ennyire nem szabadna elfáradnod! ( És tudom, hogy a szellemi munka is nagyon megterhelő! Tapasztalom! )
    Viszont nem bántásból és tudom most megint kapok hideget, meleget, átkot...de nem lehet hogy depressziós vagy? Nem hiszem, hogy a ruhahajtogatás,felmosásba fizikálisan ennyire el lehet fáradni, ha alapból minden rendben a lelkedben is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nincs kizárva akár ez sem. Lelkileg kemény időszak van mögöttem, nem csak a koronavírus miatt, hanem egyéb okokból is, és egy csomó minden másképp működik, mint ahogy szeretném, folyton újratervezés alatt van minden.

      Törlés
    2. Lehet, hogy valamit sportolnod kellene. Minden nap fél óra séta pl. nagyon jót tud tenni. Tudom, hogy meló után az ember háta közepére sem kívánja, meg korán is kelsz, de nagyon hamar hozzá lehet szokni. Ha belevágsz vigyél kutyát :D :D Mostanában vele könnyebb kivitelezni :D

      Törlés