2023. ápr. 8.

Nagyszombat

 Balázs ma délutános volt, ami roppant furcsa volt, nagyon régen nem volt már ilyen. Mondjuk az stílusos, hogy éppen nagyszombaton került rá a sor. Mindegy, végülis nem dőlt össze a világ, úgyis esett az eső, meg úgyis sütni készültem ma. 

Kellett még vásárolni is, mindent nem tudtam házhoz rendelni. Nagy bölcsen ezt is délutánra időzítettem, gondoltam, addigra már lemegy a nagy roham. Tömeg tényleg nem volt, de ráment azért egy jó óra. Majdnem három óra volt már, mire nekiálltam a sütésnek. Készült kókusz kocka, méteres kalács és fonott kalács (ez utóbbi szénhidrát csökkentett verzióban is) Jó lett volna mindezt úgy csinálni, mint a főzős műsorokban, hogy minden oda van készítve, meg a tálak is valahogy öntisztulók, de itt a magad uram élve érvényesült. Közben odatettem a sonkát főni, figyeltem mikor forr fel, hogy aztán tudjam mennyi idő kell neki. 

Még nem volt készen minden teljesen, amikor kezdődött a Fradi meccs. A méteres kalácsot félre is tettem, hogy majd a meccs után készre csinálom. Utólag jobban tettem volna, ha a meccset csak fél füllel figyelem. Megint kikaptunk, és ami még rosszabb, megint nem játszottunk jól. 

Mindegy. A meccs után kész lett a süti, elpakoltam mindent a konyhában. Kellemesebb elfáradtam. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése