2023. ápr. 4.

Kedd

 Majdnem eseménytelen nap volt. De aztán megint kiadtam, amikor Roli hívott, hogy telefonáltak neki a fogorvostól. Megnézték a röntgent, de fogat húzni menjen el a Szentkirályi utcába, mert ők nem tudnak időpontot adni, azt sem tudják mikor lesz rendelés..és jövő héten kedden menjen be egy beutalóért a szájsebészetre, mert a bölcsességfogait ki kell műteni, ferdén akarnak nőni, nincs is helyük, stb stb. Hát azért nekem ez most megint az a kategória, amire azt tudom mondani, hogy na mindenki menjen a francba. Múlt héten is azért volt már ott, mert fájt a foga. Nem elviselhetetlen fájdalom, de folyamatosan jelen van. Erre egy héttel később is azt mondják, hogy menjen máshová a bajával. Én nagyon megértő tudok lenni, meg elfogadó is, és tökre értem, hogy rendszerszintű probléma van. De hogy egy orvos elküldjön egy fájdalmakkal élő embert, az gáz. Egy foghúzás legrosszabb esetben is nagyjából tíz percet vesz igénybe a fogorvos idejéből. 

Úgyhogy most majd ezért is külön fizetünk. Mert természetesen egy magánrendelésen már holnap is tudják fogadni. 

Nagy klisé, de nagyon igaz, hogy csak beteg ne legyen az ember. 


8 megjegyzés:

  1. Amúgy igazad van, bár én gyerekkorom óta nem jártam nem magán fogászaton, nekem fura, ha valaki még bízik ilyen téren az állami ellátásban. :)) Viszont nekem is ferdén nőttek a bölcsességfogaim és nagyon nyomták a többit, és ki kellett szedni, és hát nem 10 perc volt. A tesómnak detto, de neki tényleg csak szájsebész tudta kiszedni, sajnos az arcát is fel kellett hozzá vágni. A pasimnak meg az ősszel szedték ki, hát neki sem 10 perc volt, elég nagy küzdelem volt a dolog. (Ja és utána milyen állapotban van az ember azt inkább hagyjuk, csak azért mondom, hogy fel kell erre is készülni, nem olyan, mint egy sima fog után...).
    Remélem azóta túl van rajta, és kitartást a felépüléshez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk az állami fogdoki, akihez tartoztunk nagyon jó doki volt. Annyi baj volt csak vele, hogy nem mindig volt kedves. De tök jól húzott, szépen megcsinált minden mást is. Sajnos mióta meghalt, katasztrófa a helyzet.
      Patriknak is műtöttek már bölcsességfogat, szerencsére nem volt rossz élmény neki.

      Törlés
    2. Nekem kettőt kellett kiszedni, szerencsére felül nincsenek. :)) Az egyik borzalmas volt (mármint utána, nehezen jöttem helyre, a másikat meg szinte meg sem éreztem, pedig ugyan az az orvos csinálta.:))

      Törlés
  2. Szerintem érdemes keresni egy magán fogorvost, ahol szájsebész is rendel. Óriási traumákat lehet vele megspórolni egy életre.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Persze. Ez tiszta sor. De mi van, ha nem tudok foganként 36-50 ezer forintot fizetni? Azért a havi többszázezerért amit hármunktól levonnak erre a célra nem ennek kéne lenni az iránynak.
      De értem amit írsz, és igazad is van.

      Törlés
  3. Szia! Mint minden, ez is orvostól függ, de macerás fogat tényleg nem szívesen vállalnak be, néha még magánrendelésen sem. Kívánom, hogy megtaláljátok a számára legjobb szakembert!
    Egyébként már én sem bízok az államiban. Rossz tapasztalat után váltottam, és amíg lehetőségem van kifizetni a magánrendelést, inkább azt választom, bár onnan is küldtek már a Szentkirályi utcába. Na, az a szájsebészet nem nekem lett kitalálva! Biztos van, akinek pozitív a véleménye, de számomra már maga a hely, az épület is lehangoló. Aztán a rengeteg ember, sorban állás, bejelentkezés, várakozás, egymás mellett több fogorvosi szék, a kedves, de velem nem igazán kommunikáló fiatal doktornő (aki miközben küzdött a fogammal, az asszisztenssel beszélte ki valamelyik kollégájukat… pedig jólesett volna némi biztatás a nem rövid tortúra alatt) mind-mind nagyon nyomasztóvá és rendkívül hosszúvá tette az egészet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 😔 hát ez roppant kellemetlen élmény lehetett.

      Törlés
  4. Milánnak egyszer az iskolai gyermekfogorovos tömte be az egyik fogát. sosem volt még ilyenen, még alsós volt, és persze parázott, és félt. Ennek ellenére a doktornő nemhogy megpróbálta volna lenyugtatni, még barátságtalanul rá is mordult, hogy mit hisztizik, ez csak egy fogtömés. Azóta mi is fizetjük a magánfogorvost (is) inkább.

    VálaszTörlés