2021. júl. 26.

Borzasztó

 Tegnap este láttam a hírt a balatoni vízbefulladt testvérpárról. Borzasztó tragédia ez, nem lehet felfogni sem. Egyik pillanatban még gondtalanul, boldogan nyaraló család voltak, a másik pillanatban pedig a világ legboldogtalanabb emberei. Családon belül éltem már az sajnos olyan tragédiát, amikor szülők veszítették el a gyermeküket. Még ők sem tudtak belőle sosem talpra állni, pedig ő beteg volt, sajnos erre is fel kellett készülni, hogy ez megtörténhet. De ez a két fiú váratlanul, hirtelen ment el, egy csomó mindent még nem is tapasztaltak, és már nem is fognak. Minden együttérzésem ezeké a szülőké, nem tudom hogyan fogják ezt túlélni. 

Az, hogy a különböző hírportálok cikkei alatt az internet népe hogyan reagálta le, nekem végtelenül nagy csalódás volt. Nem tudom mennyire kell gonosz, kiábrándult lelkű embernek lenni ahhoz, hogy egy ilyen hír alá kommenteljen kioktató szöveget. Nincs erre szükség, beszélje meg otthon, adja ki magából, ha annyira muszáj, de miért kell még rúgni ezekbe a szülőkbe? Gondolom, ha megtehetnék, hogy visszamennek az időben, mindent másképp csinálnának, vagy bármit megtennének azért, hogy ez a két fiú ott legyen velük. 

Borzalmas tragédia. 

8 megjegyzés:

  1. Igen, valóban borzalmas tragédia.
    Csak az a baj, hogy ez és még több hasonló (ez a két gyerek az idén már nem az első áldozat) rendszeresen bekövetkezik, minden egyes évben.
    az indulatok, amik megjelennek a hozzászólásokban, ennek szólnak.
    Mert ezek a tragédiák elkerülhetők lennének,ha az emberek nagy többsége, aki lelátogat a Balatonhoz, nem egy langyos óriási lavórnak tekintené (jobb esetben, mert olvastam "pocsolya" megnevezést is).
    A Balaton élő víz, éppen olyan, mint a Tisza, Duna. És bár tó, de nem állóvíz.
    Mint rendszeres nyaralók, biztosan tapasztaltátok, hogy a széljárástól is függően komoly sodrások vannak benne.
    Senkinek nem lenne baja, ha a látogatók betartanák a víz szabályokat, amelyek roppant egyszerűek.
    Az egyik pont az, hogy matracon nem hagyjuk besodorni magunkat, valamint aki nem tud úszni, az minimum karúszókat viseljen.
    Nem, nem hibáztatom a szülőket, sem a gyerekeket. Egyszerűen csak az információhiány áldozatai. Sajnos nem tudok arról, hogy lenne bárhol is rendszeresen megjelenő felhívás, szabályozás a Balatonnál szükséges óvintézkedésekről.
    Valamikor ott laktam, pont arra a strandra jártam gyerek koromban, ahol a tragédia történt. De nekem a szüleim alaposan a fejembe véstek jópár szabályt, amit ők is betartottak.

    VálaszTörlés
  2. Igen, ebben egyetértünk, hogy nincs megfelelő tájékoztatás erről, soha nem is volt szerintem. Amit a nagy többség tud a témáról, az csupán csak a viharjelzés meglétére vonatkozik, de már ott sem tudja a többség, mit is jelentenek a fokozatok. Szomorú..
    Abban viszont nem teljesen, hogy az indulatok ennek szólnak, mert jó sokan ebből is politikai vitát csináltak.

    VálaszTörlés
  3. Én in beleolvastam 1-2 kommentbe, de gyorsan abbahagytam, mert nincs nekem erre szükségem.
    Végtelenül szomorú, ami történt, és a legtöbb, amit ilyenkor tehetünk szerintem, hogy kicsit átgondoljuk, hogy mit csinálhatnánk mi jobban, hogy ilyen ne forduljon elő.

    VálaszTörlés
  4. Én nem olvastam a kommenteket, de borzasztó szomorú ez a tragédia, nagyon szíven ütött, sajnálom a fiúkat.

    Hogy van olyan nyomorult, aki ebből is politikát csinál, mondjuk az nem lep meg.

    Figyelmeztetés lehet ez sok szülőnek, hogy alapvető szabályok be nem tartása sajnos tragédiához vezethez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be nem tartása és nem ismerete is..de én vagyok olyan naiv, hogy azt gondolom, nem volt itt semmi ilyenről szó. Történt valami, aminek ilyen szörnyű tragédia lett sajnos a vége.

      Törlés
    2. Mély vízben nincs helye úszni nem tudónak, ez azért elég alap...Igenm, én is azok kattogtam, hogy mi történhetett, egyik lecsúszott a matracról, a másik próbálta menteni, ki tudja. :(

      Törlés
  5. Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.

    VálaszTörlés