2021. júl. 9.

Itt minden változatlan

 Arra készültünk, hogy ma már nem lesz hőség, minden előrejelzés hidegfrontot és lehűlést ígért már tegnap éjjeltől. Ezt az időjárás minden bizonnyal nem figyelte, mert itt bizony ma reggel is ugyanolyan melegre ébredtünk, mint ami volt tegnap is. Na nem mintha nagyon bántam volna, hogy nem volt vihar, meg eső. 

Délelőtt Keszthelyre mentünk vonattal. Nálunk a vonat Balázsnál olyan kattanás, mint nálam a hajók. Sőt, kicsit olyanabb is, mert ő aztán mindent tud a vonatokról, mozdonyokról. Keszthely az a balatoni város, ahol már sokszor jàrtunk, de mégsem fogott meg még egyszer sem igazàn. Biztos szép hely egyébként, de még nem sikerült rátalálni az igazi szép oldalára. Ebből a pár sorból már kiderült, hogy most sem volt ez másként. Persze a Balaton ott is gyönyörű, ez nem is kérdés. 

Délután strandoltunk, itt még délután háromkor is perzselő meleg volt, csak hat óra körül tàmadt fel annyira a szél, hogy én akkor már a szuperérzékeny vesémmel nem mertem bemenni a vízbe. 

A lehűlés este érkezett el ide is, szerencsére eddig nem volt akkora csinnadratta, mint amiről az ismerősök és anyukám beszámolt otthonról. Itt a szél fúj, ami elég hideg ahhoz, hogy már jócskán lejjebb hűtötte a levegőt. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése