2012. júl. 6.

A legforróbb nap

Be kell valljam töredelmesen, hogy a mai forróság már engem is megviselt. Eddig nagyon jól bírtam, sőt, mindenkit, aki esőtáncot járt, és frissítő záporért könyörgött, lehurrogtam, hogy ne őrüljön már meg, nyár van, legyen csak kánikula. Tegnap még a harminckét fokos szobában porszívóztam, aztán felmostam. Igaz, leizzadtam közben rendesen, talán életemben először izzadtam úgy, hogy igazából csöpögött rólam a víz, de még nem jelentett gondot. Aztán tegnap este, miután túl voltunk a viharon, amivel érkezett egy jó kis lehűlés, meg egy ejjdenemhiányzott fejfájás, valahogy fordult a kocka, mert ma sehogy sem volt jó. Nyűgös voltam, és folyton melegem volt, a fejfájásomat sem kialudni nem sikerült éjjel, sem ma ezerféle fájdalomcsillapítóval elmulasztani. Továbbra is meleg és nyárpárti maradok, ehhez kétség nem fér, mert még mindig jobban szeretek izzadni, mint annyira fázni, hogy begörcsöljenek az izmaim, de most már visszatérhetünk a normális nyárhoz szerintem is. Elég lesz ide a harminc fok, na jó, még harminckettőben, harmincháromban én tök jól vagyok. De alkuképes lehet a celsius részemről. :)
Egyébként olvastátok, hogy nem csak a meleg rekordok dőlnek meg sorban, hanem az áramfogyasztási rekord is megdőlt? Ma pl. 39,3 fok volt az ország legmelegebb városában (sajnos sikerült elfelejtenem a nevét), és tegnap 6343 megawatt áramot használtunk el. Gondolom mindenhol megy minden ventilátor, már az is vett légkondit, aki még nem akart az idén, a hűtők a lehető legnagyobb teljesítménnyel próbálnak hűteni. Szóval.. nem meglepő.
Azt hittem egyébként, hogy a mai napot már nem fogom kibírni ezzel a borzasztó fejfájással ájulás nélkül. Még az is megfordult a fejemben, hogy mekkora gáz lenne már, ha pont én ájulnék el, aki annyira szeretem a meleget és a nyarat? De szerencsére nem történt ilyesmi, az utolsó előtti pillanatban álltam neki egy bödön fagyinak, ami sikeresen lehűtött bennem minden ilyesmit. Ahogy Roland mondaná: "lefagyasztotta az agyam".
Nálunk pedig ezen a legforróbb napon hamburger készült ebédre (a bucit nem én sütöttem), megvettük a szivattyút a kúthoz, meg a slag-ot is, úgyhogy este már a saját vizünkkel locsoltunk.
A gyerekek egyetlen hang nélkül nagyon jól bírják a kánikulát, azt hiszem, még örülnek is, hogy nem mehetnek ki, mert így legalább nem mondjuk nekik egyfolytában, hogy menjenek már, és kezdjenek magukkal valamit. Ez csak este hat után kezdődik..
Azért az tetszik, hogy akármit mosok, fél óra alatt megszárad. :)
Ja,  és nálunk nem fogy rekordmennyiségű áram, mi dinnyefogyasztási rekordokat döntögetünk. Napi hét kiló alatt meg sem állunk... :D
De holnap akármilyen idő lesz is, sokkal jobban fogom érezni magam, mert reggel hétre fodrászhoz megyek, aki reményeim szerint megszabadít a hajtömegem felétől.. micsoda megkönnyebbülés lesz. :)

4 megjegyzés:

  1. Silverstonban bezzeg öntözi az aszfaltot. Partvissal sepregetik a pályamunkások. :)

    VálaszTörlés
  2. mit nem adnék 2 ilyen forró napért itt és most!!!! :)

    VálaszTörlés
  3. MJ, ott rendesen öntözte. :) És milyen fura volt azt látni, hogy kabátban vannak..
    Timi,nálatok is csak 16 fok van, mint Silverstone-ban? Remélhetőleg nem tart sokáig a rossz idő ott sem..

    VálaszTörlés
  4. alapvetően nem a 16 fokkal van a baj, mert ha süt a nap, akkor az is kellemes (izzadni sem szeretek) de ez az esős, szürke idő, ami már napok óta tart, kikészít!. Csütörtökön 21 fok is volt és sütött a nap, de ezzel csak méginkább elszomorodtam, hogy láááám, lehetne ilyen is, de visszajött a csúnya monsoon :(

    VálaszTörlés