2024. febr. 19.

És kész

 Na most úgy vagyok vele, hogy egy darabig ne lássak semmiféle kuplerájt, port, takarófóliát, festő hengert, mert sikitani fogok. 

Egyébként is nehezen viselem az ilyenfajta felfordulást, ilyen rövid idő alatt kétszer egymás után meg már bőven túl van minden határon. Mondjuk az a nagy lakás átka, hogy még csak a lakás fele van készen, de a másik felére már "csak" a festés vár majd. Valamikor. Talán még az idén. 

Reggel korán keltünk, mert még ki kellett hozni a szobából a bútorokat, de már úgy volt előkészítve minden, hogy alig fél óra elég volt. Balázs a tegnapi szőnyegfelszedés után egész éjjel orrot fújt, és még a délelőtt nagy része is így telt, mintha a parlagfűszezon kellős közepén lennénk. Most vagy a szőnyegben volt egy rakás lappangó pollen, vagy időközben a por is komolyan betársult az allergének közé, nem tudom. Aggasztó volt a helyzet, egy kicsit el is küldtem tíz óra körül Roli szobájába lefeküdni. Addigra már vett be gyógyszert, evett fagyit, gondoltam talán még egy fél óra nyugalom hiányzik ahhoz, hogy jobban legyen. Szerencsére jobban lett, és délután kettő körül már nem úgy nézett ki, mint aki bármelyik pillanatban elájulhat. 

Fél négyre lettek készen mindkét szobával, és kezdődhetett a takarítás, bútorok visszapakolása. Menet közben a függönyöket és az ágyneműt kimostam, megszárítottam, ablakot is pucoltam ott, ahol hamarabb végeztek, de a java még ezután következett. 

Fel kilencre a mi szobánk teljesen készen volt, a ruhák is a helyükre kerültek. Patrik régi szobája hellyel -közzel van készen, oda még egy szekrényt össze kell szerelni, de ez már a holnap feladata lesz. 









1 megjegyzés: