2023. okt. 28.

Van pár dolog

 Már sokszor elvetettem a gondolataim közül, de most mégis írni fogok róla, mert ma megint láttam a jelenséget a facebookon. Nevezetesen a születésnapi köszöntések..azt gondolom, vagyis inkább azt látom, hogy ami megjelenik bizonyos embereknél, ők gondolkodás nélkül kattintanak, és már küldik is a kötelező jókívánságot. Legyen bárki az illető, vagy legyen akár egy bútorbolt oldala. Az sem zavar egyeseket, ha egy már elhunyt embernek kívánnak boldog születésnapot, vagy épp odaírják, hogy Isten éltessen. Nagyjából ugyanez van a névnapokkal is, csak ott szűkül a kör, itt általában valaki elkezdi, és aztán ehhez csatlakoznak a többiek. 

Az idén nekem már nem mutatta a facebook a születésnapomat, nem is érkeztek tömegével a köszöntések. Kevés ember tudta, még azok közül is, akik egyébként tudják enélkül is.. Nem lettem ettől kevésbé boldog aznap, vagy szegényebb, de érdekes volt látni, hogy Balázsnak van igaza ebben is, és az emberek nagy többségét nem érdekli, csak rá van állva az agya arra, hogy amiről értesítést kap a fb-tól, annak küld valamit gyorsan, és részéről le van tudva..

Nem csináltunk ma semmit. Balázs főzött, és délután ő sütött gofrit is..Volt ugyan ebéd után olyan felvetésem, hogy menjünk valahová, de nem társult hozzám senki, így maradtunk..Pedig volt egy-két óra, amikor még a nap is sütött. 

Apropó, óra: el ne felejtsétek, hogy órát kell állítani, kezdődik a téli időszámítás. 

1 megjegyzés:

  1. Tökéletesen igazad van. Én egyébként annak örülök, ha nem köszöntenek meg - na jó, akikkel napi kapcsolatban vagyok vagy tényleg szoktunk beszélni, találkozni, azoktól jól esik vagy mondjuk a blogban - főleg az ilyen kb. utoljára húsz éve találkoztunk "féle" ismerősök minek írnak? Az ember tudja, hogy tényleg csak azért, mert épp akkor jár a fészen és látja, hogy azon a napon születtem. De nem is várom el, egyáltalán. Éppen ezért én elhatároztam, hogy év végén egyfajta szelektálást végzek, mert úgy érzem túl sok ember nézi feleslegesen "mit csinálok" illetve egyáltalán...minek jelöltem be vagy jelölt be ő engem?

    VálaszTörlés