2023. okt. 3.

Minden napra egy?

 Úgy látszik, ez egy ilyen hét, minden napra jut egy magyar Nobel-díj. Ma Krausz Ferenc kapta az elismerést két másik társával együtt. Hát megjegyezni sem lehet, hogy a fizika milyen ágában jeleskednek ők. Biztosan mindannyian nagy koponyák, én már azt sem értettem, amikor olvastam, hogy miért kapták. 

A mai nap híre még, hogy Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya délután magyar állampolgár lett. Természetesen már olvastam erre is fikázós kommentet (nincs igazából olyan téma, ahol ne lenne), de én azt gondolom, részünkről a megtiszteltetés, hogy fontosnak érezte ezt. Egyébként is évek óta egy közülünk már, most hivatalossá tette. 

Ma Roli itthon volt, mert a tanárai valami csapatépítőn voltak. Tegnap úgyis fura volt ez a nagy csend, nem bántam, hogy ma megint volt körülöttem valaki. 

Eriket megint megcsipkedte valami éjszaka. Ez most már nem először fordul elő, előszó meg volt győződve róla, hogy ágyi poloska. Akkor ágyneműt mostam külön a huzatot, külön a párnát, takarót, szétszedtük az ágyat, a matracot... megszűnt a dolog. Azóta már kétszer kelt úgy, hogy a combján ott vannak a csípés nyomok. Természetesen ma megint ágyneműt mostam, de miután találkoztam több pókkal is a szobájában, így én inkább ez utóbbira tippelek. De ma azokat is likvidáltuk remélhetőleg. Meglátjuk most meddig lesz nyugalom e téren. 

Van egyébként a másik fajta poloskából is bőven, pedig módszeresen kinyírom, amelyik betéved hozzánk. Nem tanulnak belőle..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése