2023. máj. 30.

Uhhh

 Én vagyok a halogatás nagymestere és a kifogások remek kiötlője is, ha magamról van szó. Egyébként, ha bármi más helyzet/feladat van, amiben nem csak én vagyok egyedül érintett, rendkívül céltudatos és gyors reagálású tudok lenni. Most ennek az okait kár boncolgatni, hogy mitől lettem ilyen, tisztában vagyok vele, hogy mi vezetett oda, hogy gyakorlatilag önbizalom nélkül nőttem fel, mert mindig mire azt gondoltam volna valamiről, hogy na, ebben most jó vagyok, igen gyorsan közölte velem valaki, hogy miért nem. 

Amikor Balázs belépett az életembe, mindössze 14 éves voltam. Az alatt az egy év alatt, amíg a barátságból szerelem lett közöttünk, milliószor varázsolt el azokkal a nagy barna szemével, amikkel olyan érdeklődéssel figyelt mindig rám, mint még soha senki. Amikor először átölelt, és megcsókolt, elvesztem. Olyan gyengéd volt, olyan kedvesen ölelt..még most is beleborzongok az emlékbe is. Pedig azóta szinte minden nap részem lehet ebben. 

Na de elkanyarodtam az eredeti témától..szóval sosem voltam abban jó, hogy betartsak egy diétát, vagy ilyesmi. Mindig van egy jó okom, hogy nekem ez miért nem megy (pl hogy képtelen vagyok hosszabb időre jóllakottnak érezni magam, ha salátát eszem). Meg hát én magamnak külön nem főzök (bárki másnak kérés nélkül). 

Egyébként eddig e téren mázlim is volt, mindig könnyedén tartottam a súlyomat onnantól kezdve, hogy 14 éves koromban kivettêk a mandulámat, majd két évvel később az epeköveimet is. Ha volt is időnként átmeneti gond, simán kihagytam egy-egy étkezést, és rövid idő alatt rendben is volt minden. 

Ma megérkezett az épp aktuális Shein csomagom, amiben volt egy szoknya. Nagyon vágytam rá, elképzeltem magam benne, hogy milyen jó lesz. Minden nadrágom és pólóm s-es egyébként, és ugyan érzékeltem (meg a mérleg is mutatja), hogy felszedtem pár kilót, de az most nagyon rosszul esett, hogy ez a szoknya nem jó rám. Nem nagyon nem, ami miatt mondjuk rögtön el akarnám adni valakinek, de felvenni nem tudom. És most kéne, hogy akkor holnaptól kőkemény diéta és torna, mert lehet, hogy képes lennék egy hónap alatt annyit alakulni, hogy fel tudjam venni, de már a diéta gondolatára is megkivántam egy kis ropit. 

Majd azért valamit kitalálok...nem létezik, hogy azt a szoknyát ne tudjam felvenni. 

11 megjegyzés:

  1. Hajrá Dius! Nem akarlak elkeseríteni, de ahogy idősödünk úgy ragadnak észrevétlen a kilók :/ Lelassul az anyagcsere, más lesz a működésünk. Mindig szegény Monspart Saci szavai jutnak eszembe, ő mondta annak idején, hogy az ember ahogy idősödik úgy kell tányért váltani, valahogy úgy mondta, hogy huszonévesen még nagy tányér, aztán jön a kistányér, majd a teáscsésze alja...vagy valami ilyesmi :) Bezzeg a pasik! Nekik olyan könnyen megy a fogyás. Nincs igazság :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyiban igazad van, hogy a férfiaknak nem kell megküzdeni a terhesség, szülés, szoptatás klimax hormonális változásaival, amik hatással lehetnek a testsúlyra, de amúgy szerintem semmi különbség, a férfiak között még több az elhízott, mint a nők között. Most nem akarok hazudni, de olvastam pár évvel ezelőtti Demográfiai portrét, és abban az volt, hogy kb. 48%-a a nőknek, és 61%-a a férfiaknak. 35 felett a férfiak 70-a túlsúlyos. És most a legújabb kutatások szerint az anyagcsere valójában csak 60 felett kezd lassulni, addig nem, csak hát egyre kevesebbet mozog az ember ugyan annyi kaja mellett, ezért hízni kezd...

      Törlés
    2. Az lehet, hogy több közöttük az elhízott, de ha fogyni akarnak, gyorsabban és könnyebben megy nekik, mint a nőknek.

      Törlés
    3. Tami, igen, tapasztalom, hogy milyen gyors ütemben megy ez a fajta változás.

      Törlés
    4. Annyi igazság van a dologban, hogy egy nagyobb súlyból mindig könnyebb fogyni, és a férfiak általában izmosabbak, és az izmok több kalóriát képesek elégetni. Én pl. a magam kisebb súlyával sokkal kevesebb kalóriát égetek el 30 perc futással, mint egy 90 kg-os ember, és kevesebb kalóriát is ehetek meg, hogy ne változzon a súlyom. De aztán a realitás meg mégis az lesz, hogy nem igazán fogynak le a férfiak (sem). Mondjuk az is lehet, hogy ők könnyebben belenyugodnak, vagy velük elfogadóbb a társadalom ebben (is). (Ha végig nézek a saját kollégáimon akkor rengetek túlsúlyos 40-es, 50-es pasit látok.)

      Törlés
    5. Szerintem is sokkal elfogadóbbak vagyunk a férfiakkal, mint a nőkkel.

      Törlés
  2. Azért aki S-s ruhát hord, az annyira kövér nem lehet. :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is azt mondtam...de ami eddig még kicsit lötyögött, az már bizony feszül rendesen.

      Törlés
  3. Az, hogy az anyagcsere csak hatvan felett kezdene lassulni, tapasztalatom szerint hülyeség. Az már jóval előbb elkezdődik, nálunk legalábbis valahol a negyvenes években, egyidősek vagyunk a párommal. És igen, már jó ideje leginkább kistányérokat használunk, és őrajta így is van túlsúly, bár igaz, hogy szeret esténként nasizni :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ezt olvastam anno, de most ezt találtam neked gyorsan. :) https://fittprotein.hu/blog/anyagcsere-eletkor

      Törlés
  4. Hát hajrá, néhány kilót sokkal könnyebb leadni, mint 10-20 kg-ot, az akár éveket is igénybe vesz, ha nem akarja az ember visszaszedni. Kívánom, hogy motiváljon az a szoknya! :) Amúgy meg...a szoknya a hibás, túl kicsi. :)

    VálaszTörlés