2023. máj. 17.

Hát így még nem

Olyan büszke voltam magamra, amikor már én is tudtam és mertem is telefonnal fizetni. És örültem, hogy már nem vagyok boomer, nem hordok magammal pénztárcát sem a boltba, mert hát ott van a telefonom. 

Én nem szoktam egyébként ezen kívül netes vásárlásokat kártyával fizetni, utalni sem, ehhez azért beszari vagyok. Egyedül a Fradi kártyámra töltöttem fel vele pénzt, simple pay-en keresztül. 

Ma este egyszercsak kapom az értesítést a revoluttól, hogy a booking.com-on fizettem 23 ezer forintot a kártyámmal... kikerekedett a szemem, és majdnem el is ejtettem a telefont ijedtemben. Balázst ébresztettem, hogy jajj, mit csináljak, mert én aztán nem vettem semmit. Még őt sem biztos, hogy meg tudtam győzni, hogy nem adtam meg sehol a kártyám adatait, pedig tényleg nem. Bejelentettük csalásként, a kártyámat letiltották. 

Én meg most ülök itt döbbenten, mert gyakorlatilag megloptak, és én még csak azt sem tudom hogyan..és most azt gondolom, hogy de bizony hogy boomer leszek, és nemhogy telefonnal nem fogok fizetni, de még bankkártyával sem. 

Nagyon szarul érint, azóta is kalapál a szívem. 

9 megjegyzés:

  1. En felek az ilyen revolut ,vise kartyaktol.Nem mondom,hogy "rendes" bankok kartyairol nem tudnak penzt leemelni,de ott van eselyed,hogy visszakapod a penzt.Probald ugy, nezni,hogy "csak" 23ezret loptak el,es nem többet.Megertelek,nagyon dühitö egy ilyen eset.

    VálaszTörlés
  2. Nekem van Revolutom is meg más is, de még nem történt hasonló :O Kicsit azért beparáztam....remélem sikerül rendezni Dius.

    VálaszTörlés
  3. Azt mondja a férjem, hogy ha telefonos pint nem tudják elvileg nem is történhet ilyen.De hát ugye, minden elvileg van mindenhol.

    VálaszTörlés
  4. A netes vásárlások döntő többségénél két szintű azonosítás van, tehát pusztán a kártya adataival nem lehet vásárolni. Kell még egy jelszó, meg a telefonra küldött kód is. Nem tudom, hogy a booking-nál ez van-e. Én nagyon sokat vásárolok neten, és alig van olyan hely, ahol kétszintű azonosítás nélkül lehet vásárolni. Hát nagyon sajnálom, de ezt gondolom azért vissza lehet szerezni, nem?

    VálaszTörlés
  5. Ma délután visszakerült a revolut számlámra a pénz.
    Azt gondolom egyébként hogy a Google pay-en keresztül szerezték meg a kártya adatot, volt egy 3 ft-os tranzakció is, amit rögtön vissza is vontak (azt Görögországból indították), valószínűleg azzal tesztelték, hogy valós a kártya, és aztán a következő már egy éles tranzakció volt. Szerencsére rögtön észrevettem, és öt percen belül már le volt tiltva a kártya.
    Nem netes vásárlás volt, hanem kártyás fizetés. De szerencsére jól végződött a sztori. Remélem többet nem is lesz ilyen.
    Azért olvastam mindenféle sztorit ki hogy járt..maradjunk annyiban, hogy csak az a bankszámla és bankkártya van tökéletes biztonságban, amit ezek az emberek nem akarnak lenyúlni.

    VálaszTörlés
  6. A neten is kártyával vásárolsz. :) A booking nem fizikai cég, mármint nem olyan, mintha bemennél egy konkrét fizikai üzletbe, (de fizikai üzletek meg PIN kódot kérnek 15 e Ft felett) tehát neten fizettek vele. Asszem talán a H&M olyan még, ami nem kér kétszintű azonosítást, de amúgy kérnek. A lényeg, hogy visszakaptad a pénzt, örülök neki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem ugyanarról beszélünk. Ha telefonnal fizetek, nem kér pin kódot semmilyen összegnél. Ezért gondolom, hogy a Google pay-en keresztül szerezték az adatokat, és azt a fizetést klonoztak le.

      Törlés
    2. Ja értem. Én telefonnal nem fizetek soha, nem tartom elég biztonságosnak.

      Törlés
  7. Örülök, hogy rendeződött.
    Mi is revolutot használunk netes fizetésre, de mi úgy szoktuk, hogy nagyjából annyi pénz van rajta, amennyit fizetni kell.
    Azóta nem tartunk rajta nagyobb összeget, amióta egyszer Milán egy játékban rákattintott vmire, és a rendszer rögtön vásárlási szándéknak vette, és le akart húzni a kártyáról 40 ezer forintot. szerencsére nem volt rajta annyi. Azóta figyelünk rá, hogy ne is legyen.

    VálaszTörlés