2022. jan. 10.

Hülye hétfő

 Az nagyon szánalmas lesz, hogy arról akarok picsogni, hogy kaptam fizetésemelést, de nem annyit, amennyire számítottam. Ja, mielőtt valakinél már itt teljesen kivágom a biztosítékot, annak, hogy bármire is szàmítottam, az az előzménye, hogy múlt héten már bejelentették azokra a munkakörökre az aktuális emelést, amiket tömegesen töltenek be. Sajnos nem voltam sosem teljesen hülye matekból, így könnyedén ki tudtam számolni, hogy ez hogy néz ki százalékos arányban. 

Nem értem el azt a százalékot. Nagyon nem. És még akkor is szarul érint, ha egyébként a munkaszerződés szerinti alapbérem egyáltalán nem rossz. Még csak nem is feltétlenül àtlagos. 

Értem egyébként ennek az egésznek az okait, tisztában vagyok vele, hogy mi miért történik. Ettől persze nem lesz ez jobb érzés. 

Természetesen holnap már majd más színben fogom ezt látni, és tudatosítom magamban, hogy amin most puffogok, az nevetséges abból a helyzetből szemlélve, amiben akkor voltam, amikor annyi volt a bruttó fizetésem, amit már leírni is szégyellnék. És azért a pénzért olyan munkát végeztem, aminek minden percét utáltam..Ez azért most messze nem igaz, szerencsére. 

Azért munkából hazafelé megvigasztaltam magam a lidlben egy meleg cipzáros kardigánnal és két meleg zoknival. Mégse menjen már teljesen pocsékba ez a hétfő. 

A lábfájásom napi egy ibumax 600-zal egészen elviselhető. Csak jól kell időzíteni, hogy mikor veszem be, mert ha túl korán, nem tart ki egész nap, ha késön, akkor meg van másfél-két óra tömény szenvedés. 


4 megjegyzés:

  1. Szerintem teljesen jogos emiatt kiakadni, én legalább is megértelek. Ennél már csak az a szebb, amikor kiderül, hogy mással kivételt tettek megkapta. Ez legalább itt nincs. Fel a fejjel, majd behozza az élet idővel!

    VálaszTörlés
  2. Megértelek, nálunk nem volt jutalom, nincs csak minimális azaz 8000ft cafeteria, emelés tervben sincs, úgy érzem mostanában folyamatosan úszók az árral, annyi munka van, amúgy szeretek még mindig itt dolgozni...de Zsolti ped asszisztens bérét ami szó szerint hideg vízre sem elég, meg sem említem. 😔 De én sem panaszkodom...van akinek még rosszabb.😊

    VálaszTörlés