2022. jan. 9.

Csendes pihenő

 Ez volt ma nálunk. Egész nap. Jó, a mosógép és a szárító azért zajongott, meg ment a tévé is, de igazából csak a gépek, eszközök voltak aktívak, mi mindannyian csak úgy ücsörögtünk, feküdtünk, és élveztük, hogy épp semmi dolgunk nincs. 

Nálunk most nincs hó (és én le is mondok róla, ha lehet), reggel még szépen sütött a nap is. Hideg volt, de az a fajta, amit könnyebb elviselni, mint amikor köd van, vagy fúj a szél. 

Tegnap este láttam műsort a bbc world-on, alvászavarokról szólt. Volt benne egy fiatalember, aki hasonló dologgal küszködik, mint az én làbrázásom. Nála mondjuk rosszabb a helyzet, mert ő úgy riad fel erre.a lábrázásra, hogy rögtön borzasztóan meg van rémülve, és csapkod, kiabál. Emiatt aztán már nem is alszanak együtt a feleségével, mert féltek, hogy kárt tesz az asszonyban. Volt ilyen alvás megfigyelésen, ott derült ki, hogy a lábrázás okozza ezt. Az pedig attól van, hogy nem termel elég dopamint az agya. Kapott gyógyszert, meg azt kellett kipróbálni, hogy minél többet alszik, hogy ne tudjon kimerült állapotba kerülni, hátha így elkerülhető lesz az a mélyalvás, ahol ez előjön..Érdekes volt. Nálam annak idején csak a magnézium hiány került szóba, semmi más. Igaz, nem is voltam ilyen alvás szakértő helyen. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése