2022. jan. 3.

És már el is kezdődött

 Érdekes, hogy milyen semmiségnek tűnik egyik évből átlépni a másikba, mégis szinte mindenki kicsit túlmisztifikàlja,  és mindenféle tanulságot von le az előző év történéseiből, próbál úgy nekimenni a következő évnek, hogy az majd a soron következő elszámolásnál a lehető legjobb mérleget hozza. 

Közben pedig azt hiszem, igazából egyetlenegy feladatunk van ilyenkor. Hálásnak lenni mindenért, ami megadatott. Annyi minden van, amit természetesnek tekintünk, és csak akkor jut eszünkbe, hogy másképp is lehetne, amikor valakiről hallunk(olvasunk) valami szörnyűséget, megrendítőt. Az elmúlt pár napban annyi borzasztó hír érkezett fiatalokról, akik autóbalesetben haltak meg, aki füstmérgezést kapott, aki családi erőszak áldozata lett. Az elmúlt hetekben/hónapokban nagyon sokan mentek el, fiatalon, életerősen. Borzasztó. 

Elmondhatatlan, hogy mennyire hálás vagyok érte, hogy mi mindannyian itt vagyunk egymásnak. Néha a sírba kergetjük egymást, néha unalmas, hogy mindig ugyanazt csináljuk, de élünk, egészségesek vagyunk, és ez jelenti a mindent. Nagyjából fogalmunk sincs ennek a jelentőségérőll, amíg nem látjuk a másik oldalt is. 


7 megjegyzés:

  1. Minden szavaddal egyetértek. Csak kapdosom a fejem, oár nap alatt mennyi tragédia történt.
    Boldog Új Évet Nektek, sok balatonozást! 😊

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, legyen néktek is nagyon sok boldog pillanatotok az idén.

      Törlés
  2. Szerintem viszont a kettő egyáltalán nem zárja ki egymást. Én is megrendülten olvastam ezeket és a fiatalokat hiszed vagy sem meg is sirattam, amúgy is igy vagyok beállítva képes vagyok idegenekért is bőgni, képes vagyok minden hasonló dolgon vagy olyanon sírni, akit valami rossz ért. Szóval miért is zárná ki egymást a kettő, hogy az ember elgondolkodik az ilyen hírek után az életen és közben pedig lezárja és végig nézi mi történt vele az elmúlt évben és mit szeretne a következőben? Igen én pl. ilyen vagyok, pont az első bekezdéses, hogy én mindig lezárom és megfogalmazom magamban mi nem ment, vagy mi ment és ha kell akkor min szeretnék változtatni, azért hogy jól "működjek" akár mentálisan, akár fizikálisan pont azért, hogy a szeretteimmel jól legyek, ha magammal jól legyek, hogy lehetőleg még évekig éljek (egészség) és ne nekik kelljen pl. ápolniuk. Szerintem nem elég csak hálásnak lenni, hogy egymásnak vagyunk, azért tenni is kell, főleg egészségileg, mert az az alapja, hogy sokat és felhőtlenül együtt legyetek. Szóval szerintem nem ördögtől való az, hogy valaki a következő évből próbálja a lehető legjobbat kihozni, hiszen az akár az egész családra kihathat. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem mondtam, hogy kizárja vagy ördögtől való. Szimplán másképp gondolkodom ezügyben. 😊

      Törlés
  3. Szerintem is nagyon fontos, hogy hálásak legyünk a jó dolgokért, megbecsüljük ami van... viszont kovtamával értek egyet, ha nem is pont szilveszterkor de érdemes ilyenkor kicsit ránézni az életünkre.
    Hisz annyi mindent tudunk befolyásolni, jobbá tenni a saját és mások életébe is.
    Szerintem kevés, ha csak az a feladat 2022re hogy hálásak legyünk.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szerintem egy csomó embernek fogalma sincs az igazi háláról, nem olyan kis feladat ez.

      Törlés
    2. Szerintem sincs sok embernek fogalma se róla.
      Viszont akinek van és a mindennapjai szerves része, az továbbléphetne.

      A te példád is bizonyítja, hogy nem kis feladat ez se: Tenni önmagunkért és másokért!

      Törlés