2021. dec. 19.

Vasárnap

 Nem egészen úgy telt a nap, ahogy reggel elterveztem, mert voltak mindenféle túlzó gondolataim arról, hogy mi mindenre leszek ma képes. Aztán végül csak hoztam azt a bizonyos kötelező minimumot, ami kellett ahhoz, hogy legyen ebéd az asztalon, és legyen egy üres szennyestartónk. Ez utóbbi csak majdnem sikerült, de csak azért maradt az alján pár fehér ruha, mert egy fél adagot sem tett ki. 

Délután anyukámék meglepték azzal, hogy ők már most átadták a karácsonyi ajándékot. Jó, hát nem leszünk itthon akkor, de csak huszonnegyedikén indulunk, még aznap reggel is találkozunk. Azt megbeszéltük, hogy nem gondolkodik semmin, hanem pénzt adnak, de hozott egy meglepetést is, aminek nagyon örültem. 

Ő az:


Pont hozzánk való manó. (A kistesó már megvan egy ideje) 

És igen, jól láttátok, az idén, életünkben először nem leszünk itthon karácsonykor, elutazunk Balatonfüredre 24-én, és csak 28-án jövünk haza. Erre vágytunk most. Tőlem szokatlan módon még a fehér karácsonyban is reménykedtem kicsit. Most már az biztos, hogy nem lesz, ami nem olyan nagy baj. Ez az őrült szél szűnjön meg. Az idén így főzni nem fogok az ünnepek alatt, sütit ígértem a fiúknak, azt kedden, szerdán és csütörtökön munka után fogom megcsinálni, és visszük magunkkal. Nem szállodába megyünk, mert így tudtunk ennyi napra menni, de már várom nagyon. 

3 megjegyzés:

  1. De jó lesz! Nagyon jól kitaláltátok! Rátok fér a pihenés, jót fog tenni. Jó pihenést Nektek!

    Nekem nagy álmom, hogy egyszer meleg helyen karácsonyozzak. Itthon nagyon hiányzik a hófehér karácsony amire szerintem már sosem lesz példa, minden egyéb pedig, ami a karácsonyhoz jár, a fények, az illatok, a zene, az ugyanúgy megélhető melegben is szerintem, csak nem kell megfagyni, meg nagykabátban tolongatni a városban :-)

    VálaszTörlés
  2. Onnan indult nálunk is, hogy megnéztünk pár meleg helyet, mert nekem is van egy ilyen vágyam, mint neked. A szállás ott is gond nélkül megoldható lett volna, körülbelül kétszer ennyiért, de a repülő az már olyan áron lett volna, ami borzasztó. Ráadásul arra is kellett gondolni már akkor is, hogy ki tudja milyen lesz december végén a covid miatt a helyzet, belföld kevésbé tűnt kockázatosnak. És ha már belföld, akkor egyértelműen a megunhatatlan csodálatos Balaton part.
    Kívánom neked is, hogy egyszer éljünk át egy ilyen pólóban, rövidnadrágban töltött karácsonyt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, a külföldre utazás most olyan lelki macera, de majd eljön ennek is az ideje.
      A Balaton meg télen is gyönyörű.

      Törlés