2021. ápr. 30.

Ballagás

 Ez már a második olyan ballagás nálunk, ami csak papíron és az online térben létezik. Egészen furcsa lesz, ha esetleg jövőre Erik a technikum befejezése után még ballagni fog, vagy ha majd Rolira kerül sor a maga idejében. 

Nagyon furcsa érzés most is, még akkor is, ha egyébként az a rész nem hiányzik senkinek, hogy egy iskolai rendezvényen nyomorogjunk, keresve azt a helyet, ahonnan egy pillantást vethetünk az öltönyös, feszengő gyerekünkre. De mégis, úgy vagyunk szocializálva, hogy az iskolai élet lezárása a ballagás. Így, hogy ez fizikai valójában nem történik meg, és nem kézzelfogható az élmény, nehéz lezárni is. Majdnem hihetetlen is, hogy tényleg eltelt így egy tanév. 

De akárhogy is, Erik középiskolás évei ma véget értek. Kurtán-furcsán, de vége van. Elmondható, hogy gyakorlatilag három évet járt, mégis négy telt el. Ezt majd a gyerekei nem fogják neki elhinni, és amikor hallják majd tőle ezt, irigyelni fogják őt ezért, pedig nem volt sétagalopp, és a legnagyobb próbatétel még előtte áll. 

Ma este került ki a videó az igazgató beszédéről, ebből értesültünk róla, hogy Erik dicséretet kapott angolból. Jól el is képzeltem, hogy ezt mekkora vigyorral fogadta volna ott a helyszínen. És pontosan ez a vigyor fogadott, amikor benyitottam hozzá a szobájába..épp ő is a videót nézte. 


2 megjegyzés:

  1. Mátéék tantestülete is nagyon kedves búcsúvideót készített a végzősöknek. Hát én végigbőgtem... pedig nincs is még végzős gyerekem...

    Sok sikert Eriknek a jövő hétre, és utána is :-) Mennek majd a drukkok!

    VálaszTörlés
  2. Köszi Bea. Ráfér a drukkolás. 😊

    VálaszTörlés