2021. ápr. 12.

Az oltás tapasztalatai

 Nem fog átalakulni a blog semmiféle vírus(oltás) okoskodássá, csak azért osztom meg a tapasztalataimat, mert ez új dolog, és lehet, hogy valakinek segítséget jelent majd. 

A Szputnyik vakcinát kaptam tegnap reggel, Erikkel együtt. Maga az oltás alig észrevehető semmiség, inkább a felfokozott lelkiállapot az, ami miatt érzékeli az ember, hogy történt valami. Délelőtt a világon semmi mást nem éreztem, mint hogy olyan furcsa, fémes íz volt a számban, ami kicsit idegesítő volt. Eriknél ez nem volt (Balázsnak viszont volt ugyanez az Astra után). Megfőztem az ebédet, és mire megebédeltünk, már kicsit kótyagos volt a fejem, olyasmi érzés volt, mint amikor egy kicsit fejbeüt valamilyen ital. Jó két órával később fájni kezdtek a végtagjaim, és fáztam, így betakaróztam az ágyon, aludtam is egy keveset. Sokkal jobb volt ez után, újabb két órára. A szám folyamatosan ki volt száradva, sokat ittam. Kicsit a vérnyomásom is felment, ez Eriknél is jelentkezett, de ő még ilyenkor is csak egy kis fáradtságra panaszkodott. 

Este még megvolt a hidegrázás, de csak egy kis hőemelkedés lett belőle, semmi több. Én ilyenkor éreztem először a karomon az oltás helyét, ezt Erik már délután mondogatta. 

Éjszaka arra ébredtem, hogy rettenetesen fázom, és nem tudom már jobban magamra tekerni a takarót. Ki kellett mennem a mosdóba is, így lázat is mértem (38,1), vettem be egy algopyrint, felvettem a köntösömet, és beburkolóztam a takarómba. Eriknek is volt éjszaka hőemelkedése. 

Reggel kicsit agyonvert érzéssel ébredtem, és nagyon fájt a karom, döbbenet volt, amikor először megmozdítottam, de úgy éreztem, lázam nincs, tudok menni dolgozni is. 

Na, ez az érzés tartott körülbelül fél tízig..akkor már nem voltam a legjobban. Fájt a fejem, kicsit kezdett rázni a hideg, éreztem, hogy nem lesz ez így jó, és nem a legjobb döntést hoztam reggel. Közben persze volt egy csomó minden, itt meg kellett csinálnom még ma..kettőkor viszont hazajöttem. Ettünk, és megint a tegnap délutáni menetrend szerint betakarózva lefeküdtem. Aludtam is, és ezúttal is jót tett, egészen kicserélve ébredtem. 

Erik is aludt délután, ő is bágyadt még.

Azt remélem, hogy ezzel túl is vagyunk mindenen, és holnapra minden visszaáll a régi kerékvágásba, de mindenképpen úgy éljük ezt meg, hogy ez jó dolog, reagál a szervezetünk, és ahogy kell, teszi a dolgát a vírus ellen. 

6 megjegyzés:

  1. Szüleim kaptak Stoutnyikoz, nekik kb 2 napra lenyomta nagyon a vérnyomásukat, ez volt összesen a mellékhatás, a másodiknál meg már semmi.
    Én Pfizert kaptam, férjem is, kb 1 napig fájt a karom, de nem nagyon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Mindenkinél más. Sokan kapták az ismerőseim közül is hétvégén velünk együtt a Szputnyikot, a többségnek semmiféle tünete nem volt, egy ismerős van, aki szegény nagyon rosszul volt aznap estétől még tegnap este is.

      Törlés
  2. Feri ma megy Szputnyikra. Remélem még haza tud vezetni majd... mert nem lépéstávolságra hívták, ki tudja miért.
    Én még továbbra sem kaptam behívót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Minden rendben van Ferivel?

      Törlés
    2. Rázta a hideg éjszaka. Most bevett reggel egy algopirynt és visszafeküdt az ágyba dolgozni. De azt mondja annyira nincs rosszul, mintha igaziból beteg lenne, de jól sincs.

      Törlés
    3. Igen, ez egy pontos megfogalmazása a jelenségnek. Reméljük ennél nem is lesz rosszabb. :)

      Törlés