2021. ápr. 8.

És felhívtak

 A mai borzasztó, hideg, havazós napot bearanyozta délelőtt az a telefonhívás, ami a háziorvosom asszisztensétől érkezett. Mar amikor láttam, hogy ő hív, sejtettem, hogy azért, mert végre én következem a sorban. És tényleg..érdeklődött, hogy vasárnap reggel esetleg elfogadnám e a Szputnyik vakcinát. Én meg rögtön rávágtam, hogy természetesen, bármit elfogadok, így meg is beszéltük, hogy nyolc húszra legyek ott az oltóponton. Még gyorsan rákérdeztem Erikre (tudva, hogy ott van ő is közvetlenül mögöttem a sorban), hogy ő is megkaphatja e. Az a szándék is megvolt bennem, hogy ha azt mondja, ő most nem, akkor megkérem, hogy cseréljen meg minket, neki az érettségi miatt fontosabb, hogy most oltsák. De ő is kapott időpontot, közvetlenül utánam.

Egészen eddig azon aggódtam, nehogy most kapjuk el a vírust, amikor már ilyen közel van az oltás, és vele együtt annak az ígérete is, hogy ha el.is kapjuk, a súlyos szövődményeket már megússzuk. Ez nekem pont elég, mert sosem a vírustól féltem, vagy a karanténtól, hanem azoktól a szörnyűségektől, amiken olyan sokan keresztül mentek. 

Ha minden igaz, az időjárás előrejelzés stimmel a holnapi melegedéssel kapcsolatban, ma már harmadszor fáj a fejem. Mostanra durván..

6 megjegyzés:

  1. Jó hírek!! Férjem is ezt kapta, majd 22-én kapja a másodikat.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nála volt valami az oltás után? Ismerősök kisebb lázról, fáradtságról számoltak be, meg hogy fájt a karjuk.

      Törlés
  2. Feri is a jövő héten megy, ő is Szputnyikot kap. Én még nem kaptam behívót.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Biztos hamarosan te is sorra kerülsz. Azért nem egyszerre mentek ti sem, hogy legyen aki tartja a frontot,ha beüt valami láz, ilyesmi..😉

      Törlés
    2. Nem hiszem, hogy megfordult volna ilyesmi a fejében a doktornőnek. Nem ismer minket, nem tudja, hogy egy család vagyunk, egyszer találkoztunk összvissz, amikor januárban bejelentkeztünk nála. Korábban a belvárosban volt az orvosunk még régről, amikor még ott laktunk, oda se jártunk mondjuk :-) de ez a vírushelyzet hozta meg a lökést, hogy legalább a közelben legyen a háziorvosunk. Erre Ferit a város túlsó felére hívták oltani :-) De már nem akadunk fenn ilyesmin.

      Törlés
    3. Viccnek szántam, én sem gondoltam ezt komolyan. 😉 Nekünk is csak az a szerencsénk, hogy van itt helyben oltópont, egyébként Székesfehérvárra kéne mennünk.

      Törlés