2021. ápr. 5.

Négyből kettő

 Négyen tudtunk regisztrálni az oltásra, illetve annak idején elfogadta mindenkiét, az csak a múlt héten derült ki, hogy Roliét automatikusan törölték, mert még nincs 18 éves. Azt most elengedem, hogy azt gondolom, nem törölni kellett volna ezeket, hanem egy várólistára helyezni, mert azóta már kiderült, hogy pfizer vakcinával oltható a 16-18 éves korosztály is. De ez most mellékszál, és csak a magánvéleményem. 

Tegnap hívták Balázst, hogy ma mehet oltásra, a doktor úr Astra vakcinával olt, ha elfogadja. Csak egyetlen pillanatra gondolkodott, és csak annyi kérdése volt, hogy a doktor úr ajánlja e. Mondta az asszisztens, hogy igen, de nőket nem olt vele, ezért most én szóba sem kerültem. A fiúkkal kapcsolatos kérdésre azt a választ kapta, hogy még az is lehet, hogy valaki közülük is mehet, ha valaki nem megy el, ez csak ma fog kiderülni. Nyilván mi is olvastuk erről a vakcináról a mindenféle rosszat, de bízunk a saját orvosunkban (sosem döntött még rosszul egyikünk bajainál sem), és azokban is, akik újra vizsgálták ezt az oltóanyagot. A legrosszabb meg az, amikor teljesen védtelenül itt vagyunk ebben a nagy orosz rulett játékban, aminek szó szerint a túlélés a tétje. 

Ma fél 12-re ment Balázs, és már pár perc múlva jött is az üzenet Patriknak, hogy készülhet. Patriknak sem volt kérdés, hogy kéri, alig várta már a lehetőséget ő is. Az oltást észre sem vették, megkapták a papírt, rajta a második oltás időpontjával. Annyit mondott még nekik az orvos, hogy minden másnap vegyenek be egy aspirint. 

Egészen estig mindketten jól voltak, most estére mindketten elkezdtek gyengék lenni, hőemelkedésük van, de erről azt gondoljuk, normális reakció, egyfajta immunválasz. Remélhetőleg holnapra már túl is lesznek ezen, és utána hamarosan mi következünk Erikkel. 


4 megjegyzés:

  1. Pont én is ezt mondtam itthon, amit te is, hogy ez egy orosz rulett :) !
    Nálunk a Családfő már megkapta kb. 3-4 hete az Astrát, neki is volt pici hőemelkedése, de másnapra elmúlt, nem volt semmi gond, bár mostanában ízületi fájdalmai vannak, állítólag ez egy Astra mellékhatás, van egy csoport a FB-on, onnan tudja az uram :) , de más nincs úgyhogy ez még mindig a legjobb dolog, hogy megkapták!
    Nálunk Máté még ugyancsak szóba sem jöhet, pedig 4 hónap múlva 18 (Jesszus :) ), és még nekem sem mondott senki semmit, pedig február óta regisztrált vagyok, remélem hamarosan...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nálunk Patriknak volt olyan vérnyomás emelkedése, meg szapora szívverése, hogy kicsit megijedtem, mi lesz, de szerencsére már túl vagyunk rajta. Láz, vállfájdalom, gyengeség volt még ma is mindkettőjüknél.
      Kívánjuk most már, akármikor is lesz .

      Törlés
  2. Nekem még az anyukám is csak most kapta az elsőt...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az enyém is, két nappal a fiúk előtt. Apósom öt nappal előttük. Fogalmam sincs hogy megy ez, protekciónk nem volt. Velünk egyidős ismerősöket is sorban hívták oltásra a hétvégén, ők budapestiek.

      Törlés