2020. dec. 30.

Szabadnap

 Azt már megfigyeltem a múlt héten is, és ma csak megerősítést nyert a megfigyelésem, hogy ha magamtól ébredek reggel, és nem azért, mert kelni kell, akkor nem fázom egész nap. Vagy hát nyilván, ha odakint metsző, hideg szél fúj, akkor igen. De amíg pl tegnap is a huszonhat fokos lakásban felöltözve szinte vacogtam, addig ma egy pillanatra sem volt ilyen. Ha azt próbálom meg kiszámítani, hogy mikor is kéne elaludnom hétköznapokon ahhoz, akkor úgy nagyjából kilenc óra jön ki. Szerintem gyerekkoromban feküdtem le utoljára olyan korán, meg egyszer múltkorában, amikor nagyon fáradt voltam (de fel is ébredtem éjfélkor, hogy valami nem stimmel) Mondjuk Balázs már régóta mondogatja ezt a korábban elalvás dolgot, de még most is azt érzem, hogy ha így csinálnám, akkor le kéne mondanom a nap leginkább jóleső részéről, nem tudnék olvasni sem. Na de majd gondolkodom hogy is lehetne ezt jobban csinálni. 

Ma voltam fodrásznál, mit ne mondjak, a hajam már napok óta hajfestékért rimánkodik, nagyon ráfért már. Karácsony előtt nem fért már bele az időmbe, a következő évre meg nem akartam halasztani, de pont jól is jött ki így, hogy mára bevállalt. 

Kimostam mindent, de tartok tőle, hogy még holnap is mosok egy adagot, semmiképpen sem szeretnék elsején mosni. Nem vagyok túlságosan babonás, de január elsején nem viszem le a szemetet, nem mosok, nem eszünk csirkét sem. 

Még reggel muszáj lesz boltba menni is, mert van, amit ma elfelejtettem, de csak pár dolog kell, szerintem hamar végzek majd. 


2 megjegyzés:

  1. 26 fok?? Te jó ég :) Fürdőruhában mászkálnék egész nap :D Nálunk 22 max 23 fok van a gyerek meg kb. 20-21 fokos szobában érzi a legjobban magát, éjjel meg 18-20 fokos szobában alszunk. Hozzánk csak úgy tudsz jönni, ha két télikabátot magadra veszel Dius :D :D Érdekes egyébként, mert régen én is ilyen fázós voltam, mióta sportolok azóta múlt el és ahogy idősödöm. Hogy van e összefüggés fogalmam sincs. (mármint az öregséggel, mert gondolom a sporttal igen)

    VálaszTörlés
  2. A hálószobában nálunk is maximum húsz fok van, és kicsit nyitott tetőablaknál alszunk. Alváshoz nekem sem kell már a meleg, csak előtte.. 😁

    VálaszTörlés