2020. dec. 14.

Ha csodálkoznátok

 ..csak mert én is szoktam, hogy miért is olyan undok, sótlan-szótlan, besavanyodott és emberutáló a kereskedelmi szférában dolgozók nagyon nagy többsége, hát akkor elmondom. 

Nagyjából egész évben úgy érezzük, hogy semmit nem ér a munkánk. Mi, akik a háttéremberek vagyunk, azért, mert örökös szélmalomharcot folytatunk a határidőkkel, zsonglőrködünk minden nap egy csomó dologgal. Akik a "kirakatban" vannak, ők meg azért, mert örökös harcban állnak a vásárlókkal. Közben mimdannyiunkon ott van a nyomás arra, hogy minél gyorsabban, minél hatékonyabban, minden mutatót újra és újra túlszárnyalva teljesítsünk. Nincs idő kedveskedni, bájologni, nincs idő észrevenni sem a másikat. 

Így lettünk mi mindannyian zombik. Teljesen kiölnek belőlünk minden érzelmet, már fel sem tűnik, hogy órák óta nem ittam egy kortyot sem, egyrészt, mert a maszkot folyamatosan magamon kell tartani, másrészt kinek van ideje a mosdóba rohangálni. 

Minden porcikám és a józan eszem is bőszen tiltakozik ez ellen, egyáltalán nem való a természetemhez sem ez a folyamatos megalkuvás, bólogatás, asszisztálás hülyeségekhez. Mégis befogom a számat, nyelek egyet, és századszorra is újratervezek mindent. Nyilván nem azért, mert menet közben mozochista lettem. Egészen hétköznapi, prózai oka van. Pénzből élünk. És dolgoztam ennél sokkal kevesebbért is, nagyjából ugyanilyen körülmények között. Igaz, az is kereskedelem volt. 

Azt nem tudom még, hogy hogyan fogom elérni, de az biztos, hogy jövőre másképp fogok csinálni egy csomó mindent. Fel nem adok semmit, főleg félkész állapotban nem, most már végigcsinálom ezt az épp futó három projektet egyszerre. Más választásom egyébként sincs. Apró győzelemként élem meg, hogy legalább a karácsony előtti utolsó hétvégét elértem, hogy szabad maradjon. 

Egyébként számolom a napokat, több okból is. Egyrészt, mert de jó lesz végre itthon kicsit, másrészt mert még nem mindenkinek van ajándék sem. Versenyfutás az idővel. (De megnyerem, szólok előre)

A lábam nem jó továbbra sem, négy órát aludtam. Holnap masszázs után remélem újjászületek. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése