2009. jún. 9.

Politika

Anélkül, hogy túlságosan belemerülnék. De mégsem tudom szó nélkül hagyni a vasárnapi EP választást. Nem okozott meglepetést számomra az a hatalmas fölény, amivel nyert az a párt, aki. A meglepetést az okozta, hogy egy szélsőséges, radikális nézeteket valló másik párt ekkora szavazótáborral rendelkezik. És, bevallom, engem meg is ijesztett. Mert ők (elnézést azoktól, akik esetleg érintettek az ügyben) szerintem kicsit sem az eszükről híresek. Engem taszít a rasszizmus ilyenfokú megnyilvánulása, taszít az is, hogy egymást arra buzdítsuk, hogy szabaduljunk meg a "selejttől". De ez, ez valahogy túlságosan szélsőséges. Szép, szép a NagyMagyarországhoz való "hűség", és abszolút szép az az idealizált világ, amiről azt gondolják, valóság is lehet. Annak ellenére is, hogy esetleg ésszel felfogható lehetne, hogy ha nem írják alá annak idején Trianont, talán már Magyarország sem lenne. Nem tudom elfogadni, hogy mindent arra fogjunk, hogy xy beszéde miatt... vagy azért, mert xy kormányozza az országot. Vagy épp azért, mert annyi kisebbséghez tartozó él ebben az országban, amennyi. Lehet ezt így gondolni, hiszen gondolati szabadság is van. Csak úgy gondolom, veszélyes dolog lépten-nyomon hirdetni, és toborozni. Veszélyes, ránk nézve is. Mert az egy dolog, hogy én személy szerint nem vagyok nekik útban (talán). De ha a legfőbb támogatójuk az összes bakancsos, kopaszra nyírt, és állig felszerelt emberével nekiindul, fogja őket érdekelni, hogy én ki vagyok? Közéjük sem az áll be, aki tisztességes munkával tisztességes családban él. (persze, itt is tisztelet a kivételnek) És bevallom, azt sem értem, hogy egy magát konzervatívnak, és kereszténynek valló párt hogyan nevezheti legfőbb támogatójának a fent említett szervezetet?
De legfőképp nem értem, hova tette az a 400ezer ember az eszét, aki őket is bejuttatta Brüsszelbe? És el sem tudom képzelni, hogy mi lesz itt jövő tavasszal? Persze, azt már tudom, nem nehéz matekpélda kiszámítani, hogy a kormányzó pártnak simán meglesz a 2/3-os többsége.
Mindenesetre nekem személy szerint is ment tönkre kapcsolatom emiatt a hihetetlen mértékű radikális mozgalomnak a hatására. Reménykedem, hogy ez csak egy kirívó példa, és nem lesz iskolapéldája semminek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése