2009. febr. 17.

álom

Reggel, amikor már éppenséggel fel kellett volna kelni, de valahogy olyan jó volt ott a takaró alatt, hogy hiába sípolt az óra, hiába ébresztgetett a párom, hiába telefonált anyám, mindennek ellenére visszaaludtam még, és álmodtam.
Mindenre nem emlékszem belőle, de van egy kép, ami azóta is itt van előttem. Egy kis formás, szőke kislány kisbaba. És az a barátnőm, akinek a legkevésbé valószínű, hogy gyereke lesz. Ő szülte. És emlékszem a hangjára, ahogy azt mondta: " Dius, ma éjjel megszületett a lányom, aki a Te lányod lesz." És itt csörgött a telefon, és ki kellett ugrani az ágyból, mert elaludtunk, és kapkodni kellett.
Azóta sem nagyon tudok szabadulni az egésztől. Vajon mit jelent? Emlékeim között az van, hogy babával álmodni rosszat (talán halált?) jelent. Azért remélem nem. Lehet mondjuk, hogy csak összezagyváltam a fejemben a tegnap esti beszélgetésekből egy ilyet.
Azért az a picike kislány (Lora,Lola,vagy valami ilyesmi névvel) nagyon-nagyon édes volt. :-)

Más: ma reggelre esett egy csomó hó (kb. 10-12 cm). Most is esik még. Ami szép, főleg reggel olyan békés volt tőle minden, és csendes is. De azért február közepén ez már nem éppen örömteli esemény. És amúgy sem tesz jót a lelkemnek sem. Nem mintha mondjuk jégszívvé tudnék változni ettől, vagy ilyesmi, de sokkal jobb lenne, ha a nap sütne hétágra, miközben hallnám, hogy Nyitnikééék. :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése