2021. febr. 10.

Párosan szép

 A fülgyulladás is. Éjszaka aludtam, csak egyszer kellett felkelnem újabb adag fájdalomcsillapítót bevenni. Már akkor is éreztem, hogy valami a jobb fülemmel sem stimmel, de gyorsan elhessegettem még a gondolatát is. Aztán reggel felkeltem, és éreztem, hogy na, basszus, ott is szúrkàl, viszket, meg mintha kicsit váladékozna is. Még szerencse, hogy ma reggel kellett mennem a csíkozásra, sok időm nem volt gondolkodni. A dokinál szépen, töredelmesen bevallottan, hogy hát bizony még nemhogy nem jobb a helyzet, de gyanús nekem a másik fele is. És tényleg...ott csak hallójárat gyulladás, de ott van. Így aztán úgy jártam, hogy mindkét fülembe került ilyen csík, és onnantól a nap nagy részében nagyjából teljesen süket voltam, és emiatt nagyjából normális beszédre képtelen is. Hát megmondom őszintén, borzalmas élmény volt ez így, folyamatosan a saját lélegzetemet hallani, tisztára, mintha egész nap Darth Vader magyar hangja lettem volna. 

A fájdalom sem múlt még el, a fájdalomcsillapítók és én jó barátok vagyunk az elmúlt napokban, és nagyjából kétóránként össze is futunk. Ha esetleg nem figyelném az időt, arra éles, szúró fájdalmak figyelmeztetnek, és nagyon érdekes módon ilyenkor nem tudom rendesen kinyitni a számat sem. A rágás is kellemetlen, úgyhogy nem viszem túlzásba az evést sem. 

A holnaptól azért most már remélek némi javulást, mert több fülem nincs, ami még produkàlhatna valamit, így logikusan a javulásnak kell következnie.

4 megjegyzés:

  1. Jobbulást kívánok!

    Tudom sajnos, mennyire rossz, ha egész nap nem kívánt hangokat hallasz, mint a saját lélegzeted, 1,5 év tinnitusz után is a falat kaparom tehetetlenségemben.

    Arra figyeltem fel, de nem vagyok orvos, hogy nem lehet az allkapocsizuleteddel gond? Közel van a fulhoz, be tud gyulladni, és rohadtul fájni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Huhh..a te gondod is nagyon rossz lehet.
      Sosem került latótérbe az állkapcsom, gondolom leginkább azért, mert minden ilyen alkalommal látszott belül a fülben a baj. Most is. De ettől még lehet, hogy ott van az eredendő probléma. Ha sikerül, megpróbálok utána kérdezni, köszönöm szépen.

      Törlés
  2. Te szegény, mielőbbi gyógyulást kívánok Neked, és soha többé ne legyen részed ilyenben!
    Azt tudod, hogy mitől jön ez elő?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm. Nem, sajnos fogalmam sincs, most sem emlékszem sem arra, hogy esetleg víz került van bele (bár elvileg egy csepp is elég), sem arra, hogy esetleg huzatot kapott volna.
      Hacsak nem az van, hogy most már aztán végképp nem akarok hallani dolgokat..ez is benne van a pakliban.

      Törlés