2020. okt. 2.

Szavak sem kellenek

 


Ma volt a szalagavatója. Nélkülünk, csak az osztálytársak, tanárok, iskolatársak jelenlétében, maszkban. Kicsit sem hagyományos módon, de az idén semmi sem az. Lehet, hogy ha várnak januárig, akkor már lehetett volna egy klasszikusnak mondható forgatókönyv szerint lebonyolítani, de itt egyébként is mindig korán van,hogy amikor már a tanulásra kell koncentrálni, akkor már ne táncpróbák , és egyebek vegyék el az időt. Még aztán korántsem biztos, hogy januárban jobb lesz a helyzet. Természetesen nagyon rossz ezt így megélni, mert az élete egyik fontos pillanatában nem voltunk vele. 

Néztem ma az öltönyben, és eszembe jutott, hogy milyen kis bátortalan, bizonytalan volt kicsi korában...hogy az óvodában csatakosra izzadt a sírástól, annyira nem akarta, hogy ott hagyjam. 

Ma pedig ment jóképűen, magabiztosan, és hazatért a végzősök szalagjaval. Olyan büszke vagyok rá. 

11 megjegyzés:

  1. Gratulálok! Az a fura, hogy nekem a szalagavató, ballagások annyira nem szmítottak, sem akkor, se utólag. Kicsit sajnálom is, de semmi hűha.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is így voltam ezekkel.

      Törlés
    2. Nekem a sajátjaim is fontosak voltak már akkor is, de a gyerekeimé egészen más. Mind egy mérföldkő az életükben, és mind különleges, mert a gyerekeimmel történik.

      Törlés
  2. Nekem igen, szerintem ezek nélkül nem is iskola az iskola és biztosan nagyon rossz kedvem lenne, ha nem mehetnék. Szerintem abból a szempontból mindegy, hogy mikor, jövőre is ugyan ez lenne. Legalább is a mostani forgatókönyv és számítások szerint. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát remélhetőleg ők az utolsó ilyen évfolyam, akiknek így zajlik.

      Törlés
  3. Kicsit meg is hatódtam, ahogy olvastalak... Főleg az ovis kontra mostani helyzet különbségén, ami hasonlít Mátéra is, és lehet, hogy már kicsit előre is szaladtam, mert nagyon elképzelhető - ahogy Tami is írja - hogy nálunk ugyanez lesz a helyzet jövőre...
    Gratulálok Eriknek! Tényleg fiatal felnőtt lett...

    VálaszTörlés
  4. Tényleg jóképű! Sok sikert neki a továbbiakban! 🙂

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jóképű, és jól áll neki az öltöny és a szalag :-)
    Nekem is fontosak ezek az események. Szeretem ilyenkor kicsit kívülről látni a gyerekeimet, egész másmilyenek, mint itthon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát bizony, hogy teljesen mások, és jó őket így is látni. Vagyis ez esetben csak jó lett volna..

      Törlés