2020. okt. 22.

Igazából

 Annyira csordultig vagyok érzelmekkel, mégis annyira bennem rekedt minden. Nem mondom ki a szavakat, amik belülről szétfeszítenek, nem sírom el azokat a könnyeket, amik miatt már jó sok gombóc volt a torkomban, és jó párszor bámultam a plafont alvás helyett. De ugyanígy nem kacagok, és nem ugrálok örömömben, nem ugrok senki nyakába. Nem tudom mikor alakult ez így, gondolom valamikor menet közben. Biztosan összefügg azzal, hogy a munkám során keménynek kell lennem, és határozottan kell reagálnom a helyzetek nagy részére. Biztosan összefügg azzal is, hogy a gyerekeim már inkább felnőttek, és önállóak, mint nem, és azt az űrt, amit az ő gyerekségük hagyott maga után, még nem voltam képes betölteni, ehelyett inkább keményen állom e téren is a sarat, és nem is gondolok soha tovább a holnapnál velük kapcsolatban. 

És természetesen összefügg azzal is, hogy gyakorlatilag a férjemen és a fiaimon kívül egyedül maradtam a világban. Ami részben az én döntésem, és hibám, részben másoké, és részben a sors alakította így.  

Nem tudom, hogy képes vagyok e rá, hogy változzak, változtassak, mert még nem látom azt sem, hogy ebben bárki is partnerem lenne, vagy például bárkinek is lenne e igénye velem kapcsolatban a változásra. 

De azt mondják, a felismerés már az első lépcsőfok. Az, hogy felmegyek e a lépcsőn, majd meglátjuk. 

4 megjegyzés:

  1. Dius, döbbenet, én is így érzek nagyon mostanában...

    VálaszTörlés
  2. Mivel szeretnéd betölteni ezt az űrt? Mi az amit meg is tennél magadért? Mi lenne ha kifejeznéd az érzéseid (öröm, düh, bánat, szeretet) Mit szólnának hozzá? Észrevennék, hogy te is számítasz? Mi kell ahhoz, hogy a második lépcsőfokra lépj? A sok-sok kérdés mellett meg ölellek és megtalálsz (kb.) bármikor.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az ölelést köszönöm, a kérdéseket meg majd sorra veszem (és köszönöm azokat is)

      Törlés