2020. okt. 24.

Ilyen sem volt még

 Nagyon bízom abban, hogy először és utoljára kellett ilyen döntést hoznunk, mint amit ma meghoztunk családilag. 

Ma ugyanis meccsnap volt. Nem akármilyen, hanem derbi, ami mindig különleges a Fradi háza táján. Erre minden fradista külön készül, mindenki ott akar lenni. Így volt ez most is nálunk is, egész héten vártuk. Láttuk, hogy úgy fogynak a jegyek, mint már nagyon régen nem. Akik lemaradtak a BL bérletekről, ezzel kárpótolták magukat. 

Aztán végül pont emiatt a teltházas esemény miatt végül ma délután úgy döntöttünk, ezúttal nem indulunk el, és üresen maradnak a székeink,. Akkor sem kockáztatunk, ha ez a mai már olyan meccs volt, ahol maszkot kellett viselni. Jövő héten van jegyünk az első hazai BL csoportkör meccsre, szeretnénk ott lenni, ki tudja mikor lesz erre legközelebb alkalom, ha most nem sikerül. 

Roli köhög már pár napja, és én is. Semmi más bajunk nincs, és remélem nem is lesz, de bármitől is köhögünk, valószínűleg fogékonyabbak vagyunk most minden felső légúti nyavalyára. Roliról egyébként konzultáltam telefonon a gyerekorvossal, de nem látta indokoltnak tesztet kérni, nincs láza, érez ízeket, szagokat, csak köhög. Patrik a foga miatt van kicsit sérülékenyebb állapotban. 

Így ma este a tévé előtt szurkoltunk ki a Fradi győzelmet. Nem volt a legjobb élmény, biztosan sokkal jobb lett volna élőben, de ez most egy ilyen időszak, amikor tudni kell ilyen döntéseket is meghozni.  

20 megjegyzés:

  1. Ez most merlegelesek sorozatarol szolo időszak. Drukkolok hogy a BL meccsre el tudjatok menni. Mi jövő hét szerdán tervezünk Pécsre elutazni pár napra, kirándulni. Ki vagyok akadva, mert a tanárnő mondta a gyerekeknek, hogy nem szabad a szünetben elutazniuk, emiatt a fiam most szorong, hogy mit fog mondani az iskolaban, ha mégis elutazunk. Amíg központilag nincs kijárási tilalom, ne írjon elő az iskola semmit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez valami központi ajánlás, hogy ezt kell mondani a gyerekeknek, de én úgy tudom, csak tömegrendezvényeken való részvétel nem ajánlott. Ezt a részt egyébként nagyon utálom ebben a járványkezelésben, hogy ennyire a gyerekek, fiatalok nyakába akarják varrni a felelősséget. ☹️

      Törlés
    2. Engem nagyon dühít, hogy ezzel lehet stresszelni a gyerekeket, de egy bozsik foci szarságot be lehet nyomni központilag a szünet közepébe, és nyomasztani vele a gyereket, hogy ejnyebejnye cserbehagyod a csapatot, ha nem jössz...

      Törlés
    3. Ugyanez a véleményem Bea, minden bizonnyal azért, mert mi is átéltük ugyanezt a hétvégén a Bozsikon és nekem is pontosan ez járt a fejemben mielőtt indultunk, ott voltunk és még közben is :) ...

      Törlés
  2. Mi ugyanezt tettük, nem mentünk meccsre :) , csak mi már kb. egy hete eldöntöttük, mert mi is így érezzük biztonságosnak... (Máté külön eset most nálunk, ő kint volt, ami miatt még mindig para van bennem...)

    VálaszTörlés
  3. Remélem Mátéval is minden rendben lesz továbbra is, és csak mi, felnőttek voltunk túl elővigyázatosak.

    VálaszTörlés
  4. Férjem volt, de ő ilyen "apukás" szektroban ül. Azt mondta ott nem voltak annyian és mindenkin volt maszk. A B középről ez nem mondható el...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ilyen szempontból mi is "nyugger szektorban" ülünk mi sem meccsen, és már a szabályozás előtt is volt maszk a többségen.
      Erik egyik haverja kint volt a b szektorban, tőle tudjuk, hogy a kápó folyamatosan kérte, hogy mindenki vegye fel a maszkot, meg voktak ellenőrök is, de nyilván senkire nem lehet rászögelni.
      Sajnos még mindig nagyon sokan nem hordják tisztességesen az üzletekben sem. Valamelyik nap meg kellett kérnem a lidlben a kasszás hölgyet, hogy miután kifújta az orrát, ne nyúljon addig az én cuccomhoz, amíg nem fertőtlen8tette a kezét. Ez egy ilyen helyen covid nélkül is alap kellene, hogy legyen, de még ebben az esetben is kaptam egy csúnya pillantást tőle, mielőtt megtette.

      Törlés
    2. *minden esetben...(hülye telefon kijavított)

      Törlés
    3. Jól csináltad, inkább egy csúnya pillantás, mint egy vírus. Ahol a férjem volt ott nyugi volt, meg nem is volt tele a szektora, ő ráadásul a szélén a lépcsőnél van és mondta, hogy a másik oldalon mellette volt is szabad hely. Azért kicsit aggódtam én is egyet.

      Törlés
    4. Nem szabad lenne pénztárban hagyni. Hacsak nem allergiás valamire, de még akkor sem.

      Törlés
    5. Szerintem mindenhol annyira kevés ember van, hogy ezt nem tudják megoldani. Sajnos.

      Törlés
  5. Bocsi off...Úristen ki az a kápó?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A vezérszurkolót/előénekest hívják így minden szurkolótáborban. Nincs semmi rossz tartalom a szó mögött. 😉

      Törlés
    2. Nekem a holokausztos olvasmányaimból is rémlik ez a szó... nem ők felügyelték a rabokat?

      Törlés
    3. Valóban ott híresült el (vagy inkább lett hírhedt) ez a szó, de egyébként sokkal valószínűbb, hogy az olasz futballfanatikusoknak köszönhető, hogy a világon mindenhol így nevezik a szurkoló csoportok vezetőit. A szó jelentése is vezető.

      Törlés
    4. Igen, azóta utánanéztem, kik is pontosan.

      Törlés
  6. Nálunk is ajánlotta az igazgató a suliban, hogy lehetőleg ne utazzon el senki. Szerintem érthető, nyilván nem kötelez senkit semmire. Napi 3000 felett van a megbetegedések száma...és ez még nem a tetőzés. Azon csodálkozom, hogy még mindig nincsenek szigorítások...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezen én is csodálkozom. Már legalább egy hónapja visszavezettem volna legalább az idősávos vásárlást.

      Törlés