2020. szept. 27.

Vasárnap

 Szerencsére sikerült a tegnapi állapotot kialudni, és magam mögött hagyni, és ma reggel egészen meglepő módon úgy ébredtem, hogy volt bennem némi tettvágy is. Jó, nem az a fajta, amivel hegyeket lehet megmozgatni, de arra pont elég volt, hogy ma készüljön ebédre háromféle hús is a krumplipüré mellé. Az ágyneműt is lecseréltem, kimostam ma is egy adag ruhát, fel van mosva, porszívózva, sütő kitakarítva. Minden tányér, pohár, evőeszköz, lábos, serpenyő, fazék a helyén van, tiszta az összes wc, mosdó, fürdőkád, üresek a kukák. Az még tegnapi akció volt, de végre megint az összes maszk tiszta, és bezacskózva várja a holnap újrakezdődő bevetéseket. A tisztán tartás eddig is jól működött, az a sarkalatos pont mindig, hogy a tiszta visszakerüljön a saját zacskójába. Ilyen simítózáras zacskókat használunk erre a célra. Mindenkinek van sajátja, bár Roli és én hordjuk csak folyamatosan a mosható maszkokat, a többiek jobban szeretik az egyszer használatos verziót. 

Tanultam is este a szerdai vizsgára. Vannak még bőven szürke foltok, úgyhogy bele kell húznom. A folyamatot tudom, és meg is tudom valósítani a gyakorlatban, de vannak olyan fogalmak, kötelező elemek, amik nehezen maradnak a fejemben. 

Erik felpróbàlta ma az öltönyét, merthogy jövő héten pénteken szalagavatója lesz. Nem nyilvános az esemény, nem lehetünk ott, csak ők mennek, mi pedig majd online veszünk részt. Hát nem egy szívderítő dolog ez, de azok után, hogy Roli sem ballagott tavaly év végén, majdnem rezzenéstelen arccal vettem mindezt tudomásul. Erik szempontjából legalább az a rész jó, hogy nem kellett táncot tanulni. Pedig megnéztem volna még egyszer keringőt táncolni, de úgy tűnik, ezzel várnom kell az esküvőjéig. Az öltönyből kifogyott, lóg rajta, mint azon a bizonyos tehénen a gatya. Patriké jó rá, bár a nadrág kicsit bokavillantós, de ha neki jó, hát akkor nekem is. Azért holnap még rákérdezek nála, legkésőbb a ballagásra úgyis venni kell egyet neki. Feltéve ugye, hogy lesz ballagás..

 

1 megjegyzés: