2020. szept. 13.

Bárcsak

 Egyébként is nagyon nagy vágyam/vágyunk egy balatoni nyaraló, és minden héten dédelgetjük a gondolatot, hogy ezt a vágyat tárgyiasítani tudjuk, de ilyenkor, amikor itt vagyunk, ez a vágy sokkal intenzívebb. Annyira más világ ez, annyira más érzés ilyenkor még a magam bőrében lenni is. Itt minden olyan könnyed tud lenni, itt más érzés egy problémán gondolkodni, más még az időérzékünk is. Nincs rohanás, nincs időhöz kötött program, nincs semmi kötelező dolog. Minden úgy történik, ahogy épp sikerül, és minden pont úgy is van jól, ahogy sikerül. 

Ma hajnalban szarvasbőgésre ébredtünk, ma este pedig a kikötő móló szélén ülve figyeltük, ahogy a naplemente közeledtével érkeztek vissza a kisebb-nagyobb vitorlások. És ma, kora délután még fürödtünk is a tóban. 

Hogy holnap mi lesz, ki tudja még..az biztos, hogy nem kell dolgozni menni, és ez már önmagában is fergetes érzés. 









9 megjegyzés:

  1. Pont így érzem én is az álmom egy házról. Sokat beszélgettünk róla, hogy ha a gyerek kirepül akkor odaköltözünk, ott veszünk valamit. Hát remélem egyszer sikerül.

    VálaszTörlés
  2. Mi is mindig ábrándozunk egy nyaralóról :-) Idén különösen sokat beszéltünk róla, hogy nem is lenne olyan valóságtól elrugaszkodott ötlet. Homeoffice- olni onnan is lehet :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bármit lehet innen is..😊 váljon valóra nektek is. 😊

      Törlés
    2. Nálunk ez csak ábránd egyelőre. Mindig addig rágjuk a témát, hogy végül megriadunk a nyaralóbirtoklás adta kötöttségektől. De persze bármi lehet még :-)

      Törlés
  3. De jól tettétek, hogy visszamentetek "nyaralni" picit :) , szuper ötlet és még jobb, hogy sikerült is :) !!! Elmerengtem, hogy mi betudnánk-e egy ilyet vállalni, mondjuk ősszel, de rájöttem, hogy sajnos nem, mindig van valami kötelező rendezvény, a héten kettő is a Családfőnek, amit ráadásul ő rendez, és most már vannak kötelező dolgok Máténak és Tomának is, amiről jobb nem hiányozni..., szóval nálunk ez nem megy...
    A nyaraló azért tök jó lenne nekünk is :) ...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A két középiskolás osztályfőnöki engedélyekkel van itt, Patrik innen dolgozik is, órája is van, és neki menet közben haza is kell menni órára. Mi meg így időzítettük az idei utolsó hosszabb szabinkat. 😊 Ja, és Erik szombaton Balatonfüreden focizott, a csapattal jött le, Balázs ment érte a meccs után, most szombaton meg hazamegy vonattal reggel, hogy a délben kezdődő meccsre odaérjen. 😊

      Törlés
    2. Igen, nálunk is a foci lenne még amit meg kellene oldani Tomának :) , akkor látom azért közben megy a többi kötelező is :) ...

      Törlés
  4. Anyósom vágya volt a balatoni nyaraló. Neki akkor jött össze, mikor nyugdíjas lett. Nagyon szeretjük, jó, hogy van ez a lehetőség, de tőlünk sajnos messze ( Debrecen-Balatonföldvár).

    VálaszTörlés